Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Netflix verhoogt de prijzen in Amerika: wordt abonnement ook duurder in Nederland?

Thomas Haenen
15 januari 2019, 15:39
2 min leestijd
Netflix verhoogt de prijzen in Amerika: wordt abonnement ook duurder in Nederland?

Binnenkort ga je misschien een paar euro per maand meer betalen voor je Netflix-abonnement. De streamingdienst gooit alle maandprijzen in de Verenigde Staten omhoog met de grootste prijsstijging in jaren. Er zijn vooralsnog geen plannen voor een Nederlandse stijging.

Netflix prijs 2019 stijgt opnieuw: abonnement wordt duurder in Amerika

In de Verenigde Staten worden alle Netflix-prijzen per direct verhoogd met 13 tot 18 procent. Het standaardabonnement, waarmee je met twee mensen tegelijk kunt kijken en streamt in full hd, kost daar vanaf nu 13 dollar per maand. Het goedkoopste abonnement stijgt van 8 dollar per maand naar 9 dollar, terwijl je voor het duurste abonnement met 4K en vier gebruikers tegelijk straks 16 dollar per maand, in plaats van 14 dollar betaalt.

Een woordvoerder van Netflix laat weten dat de hogere maandprijzen vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en een handjevol andere veelal Noord- en Zuid-Amerikaanse landen gelden. Plannen om Netflix duurder te maken in Nederland zijn er (nog) niet. Een prijsstijging in in één specifiek land garandeert of indiceert geen prijsstijging in Nederland, aldus de woordvoerder.

Doorgaans lopen de abonnementsprijzen in de Verenigde Staten redelijk gelijk op met de Nederlandse tarieven. De prijs in dollars staat dan gelijk aan de prijs in euro’s. Waarom dat nu niet het geval is, weten we niet. De kans bestaat dus dat Netflix  later dit jaar alsnog de Europese prijzen verhoogt, al is dat voor nu dus nog niet bevestigd.

Als Netflix de prijzen in de Verenigde Staten en Nederland weer gelijk trekt, dan zijn de verwachte nieuwe Netflix-prijzen als volgt. Voor nu blijven de oude tarieven van 8, 11 en 14 euro per maand hier echter gelden:

  • Het basisabonnement zou stijgen van 8 euro naar 9 euro per maand (één scherm op sd-kwaliteit)
  • Het standaardabonnement zou stijgen van 11 euro naar 13 euro per maand (twee schermen op hd-kwaliteit)
  • Het premiumabonnement zou stijgen van 14 euro naar 16 euro per maand (vier schermen op 4K-kwaliteit)

De streamingdienst geeft geen verklaring over de plotselinge prijsstijging. Wel wordt er ieder jaar meer geld uitgegeven om meer Netflix Originals te produceren. Zo heeft Netflix in 2018 meer dan tien miljard dollar uitgegeven om series als The Crown en Stranger Things en films als Bird Box te maken. Daarmee geeft de streamingdienst meer geld uit dan vrijwel alle andere concurrenten zoals Amazon Prime Video.

Lees meer nieuws over Netflix

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu