Netflix test reclames tussen afleveringen door

Erwin Vogelaar
18 augustus 2018, 14:22
2 min leestijd
Netflix test reclames tussen afleveringen door

Krijgt Netflix reclames? Het bedrijf test het laten zien van korte trailers tussen afleveringen door. Netflix-gebruikers zijn niet blij.

Lees verder na de advertentie.

Krijg Netflix reclames?

Een groot voordeel van Netflix is dat je geen reclames te zien krijgt. Je kijkt gewoon door, ook tijdens het bingen van een compleet serieseizoen. Daar komt misschien een einde aan. In een nieuwe test plaatst Netflix promofilmpjes tussen afleveringen door.

De test betekent dat sommige gebruikers reclamefilmpjes voor Netflix-producties en andere series te zien krijgen tijdens het bingen. Deze reclames zie je in plaats van de informatie over de volgende aflevering, zoals de titel en thumbnail.

netflix reclames

Deze reclames rollen op dit moment nog niet naar iedereen uit, maar het is wel iets waar Netflix serieus mee bezig is. Dit is namelijk niet de eerste test waarin het tonen van promovideo’s wordt getest. Zo spelen trailers voor series en films tegenwoordig automatisch af als je er overheen beweegt. Dat blijkt goed te werken, dus wil Netflix deze trailers nog duidelijker in beeld brengen.

Netflix over deze test

In een statement praat Netflix over deze automatisch previews en hoe dat ervoor zorgt dat gebruikers sneller een serie of film starten. “Sindsdien hebben we nog meer geëxperimenteerd met video gebaseerd op gepersonaliseerde aanbevelingen voor shows en films die nu of binnenkort beschikbaar zijn.” In dit geval test Netflix of gebruikers via promo’s tussen afleveringen door meer ontdekken. “Het is belangrijk dat gebruikers een videopreview altijd kunnen overslaan mochten ze niet geïnteresseerd zijn.”

Gebruikers zijn niet blij met dit nieuws. Op onder andere Twitter en Reddit klinkt veel woede. Verschillende gebruikers dreigen met het opzeggen van hun abonnement als ze ook maar één reclame tussen hun afleveringen zien.

Wat vind jij van reclames op Netflix? Vind je het niet erg, of is het een reden om je abonnement op te zeggen? Laat van je horen in de reacties.

Netflix-tips

In plaats van reclames die Netflix uitkiest, kun je ook op Android Planet kijktips krijgen. Elke maand kiezen we namelijk vijf nieuwe series en films uit. In onze Netflix-tips van juli 2018 vind je Sacred Games, Final Space en meer. Aan het eind van elke maand kiezen we weer vijf nieuwe tips uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu