Netflix test goedkoper abonnement voor smartphones
Erwin Vogelaar

Er is mogelijk een goedkoper Netflix smartphone-abonnement op komst. Het bedrijf test dit abonnement nu in bepaalde landen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Goedkoper Netflix smartphone-abonnement op komst?

Netflix test een nieuw abonnement waarmee je voor een klein bedrag onbeperkt Netflix op je smartphone kijkt. De series en films kun je met dit abonnement dus niet op een televisie of computerscherm afspelen.

Het bedrijf test dit abonnement nu in verschillende landen, waaronder India. Daar kost het smartphone-abonnement de helft van de prijs van een basisabonnement. In Nederland kost een basisabonnement op dit moment 7,99 euro. Een smartphone-abonnement zou dan in theorie 3,99 euro kosten.

netflix smartphone-abonnement

Begin dit jaar heeft Netflix de grootste prijsverhoging ooit doorgevoerd in de Verenigde Staten. In Nederland heeft deze verhoging nog niet plaatsgevonden. Toch lijkt dat maar een kwestie van tijd. Voor hen die Netflix toch alleen maar op hun smartphone kijken, bijvoorbeeld in de trein of in bed, is een goedkopere optie dan een fijn alternatief.

Komt dit Netflix smartphone-abonnement ook naar Nederland?

Het nieuwe smartphone-abonnement wordt op dit moment getest door Netflix in een beperkt aantal landen. Omdat het om een test gaat, is het nog niet zeker of het abonnement er daadwerkelijk komt.

Een soortgelijke test draaide eerder in Maleisië, nu in India en Netflix stelt tegenover Variety dat andere gebieden volgen. Het is nog niet bekend welke landen dat zijn. Het is twijfelachtig of het goedkopere abonnement naar Nederland komt, maar niet ondenkbaar. Nederland heeft relatief snel mobiel internet, waardoor het geen probleem is om onderweg Netflix te kijken.

Naast een goedkopere prijs, wil Netflix ook experimenteren met kortere abonnementsperiode’s. Denk aan één of twee weken in plaats van een maand.

Check ook onze Netflix-tips

Check onze Netflix-tips van februari voor inspiratie als je dit weekend nog wat te kijken zoekt. Eind deze maand kiezen we weer vijf nieuwe tips. Download de Android Planet-app of abonneer je op onze nieuwsbrief om die tips te ontvangen.

Lees meer over Netflix

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.