De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Netflix test Shuffle-knop in Nederland: willekeurig series en films kijken

Colin Baak
12 december 2020, 12:01
2 min leestijd
Netflix test Shuffle-knop in Nederland: willekeurig series en films kijken

Als je geen idee hebt wat voor muziek je wil luisteren, druk je op de random-afspeelknop. Je hoort dan iets willekeurigs. Netflix test nu ook zo’n ‘Shuffle Play’-functie, waardoor je nooit weet wat er precies op je beeldscherm verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix test ‘Shuffle Play’: willekeurig naar een film of serie kijken

Netflix shuffleknop

Heb jij op Netflix hele lijsten staan met wat je nog moet kijken, check je gewoon de top 10 of laat je je beïnvloeden door de aanbevolen suggesties van de dienst? Als je echt niet weet wat je moet kijken, dan is de ‘Shuffle Play’-functie misschien wel wat voor jou. Netflix test deze feature nu ook in Nederland. Hij heet hier simpelweg ‘Iets afspelen’. Je krijgt dan een willekeurige film of serie te zien.

De functie is niet in de mobiele app te vinden. Verschillende mensen zien op hun televisies wel de mogelijkheid om wat willekeurigs op te zetten. Bij het kiezen van het profiel zien gebruikers een ‘Iets afspelen’-knop. In het zijmenu wordt weer zo’n optie gegeven.

Gebaseerd op eerder kijkgedrag

Of dan een film, serie of documentaire wordt afgespeeld, is dus de vraag. Netflix baseert de keuze wel op eerder kijkgedrag. Zo schrijft The Verge dat de dienst een aflevering van The Umbrella Academy aanbood, omdat Spider-Man eerder al was gekeken. In beide titels staan superhelden centraal.

Netflix 'iets afspelen'

In een reactie op TechCrunch bevestigt Netflix bovenstaande. Het idee achter deze functie is volgens de dienst om leden snel en makkelijk iets aan te bieden dat is afgestemd op hun smaak. Ook schrijft de site dat Netflix graag op traditioneel televisiekijken wil lijken. Daarbij zet je je toestel aan en is er direct iets te zien.

Op de blog van Netflix zelf noemt de streamingdienst de test niet. Ook is onbekend of de functie later naar de mobiele app komt.

Zie jij wat in de ‘Iets afspelen’-functie of bepaal je zelf wel wat je kijkt? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Lees meer over Netflix:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu