De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Onze Netflix-tips van februari: Russian Doll, De Drakenprins en Pose

Erwin Vogelaar
28 februari 2019, 20:11
3 min leestijd
Onze Netflix-tips van februari: Russian Doll, De Drakenprins en Pose

Elke maand duiken we in het aanbod van nieuwe Netflix-series en -films. Wat mag je echt niet missen? Dit zijn onze Netflix-tips van februari 2019.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-tips februari 2019

Heb je geen idee wat je moet kiezen op Netflix? We hebben weer vijf tips voor je op een rij gezet, met deze maand onder andere een paar nieuwe Netflix-series in de vorm van Russian Doll en The Umbrella Academy, maar ook een nieuw seizoen van toffe animatieserie De Drakenprins.

Lees ook: Dit zijn de 14 beste Netflix-series en -films van 2018

1. Russian Doll (seizoen 1)

In de film Groundhog Day beleeft iemand dezelfde saaie dag opnieuw en opnieuw. Russian Doll pakt dat idee en geeft er een duistere draai aan. Nadia (gespeeld door Natasha Lyonne van Orange is the New Black), gaat op de meest gruwelijke manieren dood, maar dan beleeft ze haar dag weer opnieuw.

Terwijl ze er achter probeert te komen wat er aan de hand is, blijken haar acties gevolgen te hebben voor de wereld om haar heen. Het resultaat is een korte, maar zeer fijne nieuwe Netflix-serie die je gezien moet hebben.

Vind Russian Doll op Netflix

2. De Drakenprins (seizoen 2)

De seizoenen van De Drakenprins zijn veel te kort. Dat komt deels door de beperkte hoeveelheid afleveringen, maar ook doordat deze episodes geen moment vervelen. In dit tweede seizoen gaat het drietal verder op pad met de drakenprins. De slechteriken zitten hen echter op de hielen. Vond je de animatiestijl van het eerste seizoen vervelend? Geef de serie dan nog een kans, want door alle kritiek hebben de makers de animatie deze keer wat soepeler gemaakt.

Vind De Drakenprins op Netflix

3. The Umbrella Academy (seizoen 1)

Wereldwijd baarden tientallen vrouwen op hetzelfde moment kinderen, terwijl ze voorheen nog niet zwanger waren. Een excentrieke miljonair adopteert een groepje van deze speciale kinderen en helpt ze met het trainen van hun superkrachten.

De serie volgt het moment dat de kinderen volwassen zijn en weer thuiskomen, omdat hun vader is overleden. Al snel komen ze er achter dat de aarde dreigt te vergaan. Ze hebben elkaar nodig om daar een oplossing voor te vinden, maar in hoeverre kunnen ze elkaar nog vertrouwen?

Vind The Umbrella Academy op Netflix

4. One Day at a Time

Eén van de beste komedieseries op Netflix is One Day at a Time en ook het derde seizoen is weer genieten geblazen. Deze serie is goed, omdat het niet alleen grappig is, maar ook op een uitstekende manier serieuze onderwerpen behandelt.

One Day at a Time durft het aan om kijkers niet altijd te laten lachen. Zaken als depressie, alcoholisme en homofobie zijn onderdeel van het leven van de personages en krijgen de aandacht die het verdient. Maar vergis je niet, want de grappen volgen elkaar in een rap tempo op.

Vind One Day at a Time op Netflix

5. Pose

De waanzinnige serie Pose gaat over de ballroom scene in de jaren tachtig van New York. Met aan de ene kant de extravagante shows met grote bekers als prijzen, en aan de andere kant het moeilijke leven van hen die elders niet welkom zijn. De focus ligt op een groepje mensen dat een familie vormt, die hechter is dan bloedverwanten ooit kunnen zijn.

Vind Pose op Netflix

Meer Netflix-tips

Heb je hier niet genoeg aan? Geen nood, want we plukken elke maand vijf nieuwe tips uit het aanbod. Check de afgelopen edities hieronder. Heb je ook al onze nieuwste Chromecast-tips gezien met kijk-en luistertips van andere diensten?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu