De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn onze 5 Netflix-tips van januari 2017

Erwin Vogelaar
27 januari 2017, 20:35
4 min leestijd
Dit zijn onze 5 Netflix-tips van januari 2017

Netflix blijft maar series en films toevoegen, daarom plukken we voor jou de pareltjes eruit. Deze toffe Netflix-tips van januari 2017 mag je niet missen.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-tips januari 2017

Er wordt zoveel toegevoegd op Netflix, dat we nauwelijks bij kunnen houden wat we allemaal willen kijken. En kun je wel op de sterrenrating van Netflix vertrouwen? Daarom kiest Android Planet elke maand de topseries en -films uit, zodat jij niet hoeft te zoeken. Deze toppers werden in januari of eind december toegevoegd.

1. A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is een nieuwe poging om de populaire kinderboeken op het scherm te zetten. Eerder verscheen er al een film met Jim Carrey in de hoofdrol als de gemene Count Olaf, maar in de nieuwe serie mag Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) zijn acteertalent laten zien.

Het idee van de serie is dat drie jonge kinderen hun ouders kwijtraken vanwege een mysterieuze brand. De rijke ouders laten uiteraard al hun geld aan hun kinderen achter, maar pas als de oudste van de drie achttien wordt, mogen ze er gebruik van maken. Tot dan worden ze ondergebracht bij familielid Count Olaf. Deze theateracteur zit uiteraard achter het geld van de kinderen aan en trekt een volledige verkleedkist uit de kast om ze te foppen. Ondanks het zware onderwerp, is het een grappige serie met een hele eigen stijl. De cast is uitstekend, de situaties zijn bizar en je weet nooit wat je nu weer gaat tegenkomen.

2. The Jungle Book

Disney is druk bezig om zijn bekende animatiefilms om te zetten in live action-films, met echte acteurs. Binnenkort is bijvoorbeeld Beauty and the Beast met Emma Watson in de bioscoop te zien, maar eerder had Disney al succes met The Jungle Book. Deze staat nu op Netflix. In deze film wordt hetzelfde verhaal als de tekenfilm verteld, maar Mowgli wordt gespeeld door een echte acteur.

De rest van de film is geanimeerd, van de dieren tot de natuur. De animatie is echter levensecht, waardoor de film een plaatje is om naar te kijken. Uiteraard zijn de liedjes ook helemaal terug. Het totaalplaatje is een klassieker voor een nieuwe generatie.

3. One Day at a Time

Netflix heeft een sitcom gemaakt waar zoveel hart in zit, dat je het niet wil missen. Het gaat over een moeder die gediend heeft in Afghanistan en nu terug thuis voor haar gezin zorgt. Samen met haar moeder en twee kinderen leven ze van dag tot dag. Hoewel sommige grappen voorstelbaar zijn en het erg zoetsappig kan worden, is One Day at a Time gewoonweg een genot om naar te kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=wNFFleycS8k

Er worden een hoop goede onderwerpen aangehaald, zoals hoe de Verenigde Staten met veteranen omgaat, immigratie, feminisme, seksualiteit enzovoort. Probeer eens een aflevering, ze duren maar twintig minuten per stuk.

4. Sense8 Christmas Special

Toen het eerste seizoen van Sense8 vorig jaar uitkwam, was niet iedereen overtuigd. De Watchowskis achter de serie, bekend van onder andere The Matrix, wilden een verhaal in een volledig seizoen vertellen en daarom komt de serie wat traag op gang. De Christmas Special dient als de eerste aflevering van het tweede seizoen, dat komende mei verder gaat. Als dit de voorbode is voor de rest van seizoen 2, dan zit het wel goed.

https://www.youtube.com/watch?v=h7JTJzb6ybQ

De personages zijn veel beter op elkaar afgesteld, de makers weten duidelijker wat ze willen en bij elkaar zorgt dat voor een zeer prettige serie. Bonus: de Christmas Special speelt zich ook even in Nederland af en voor het tweede seizoen zijn hier nog veel meer scènes gefilmd. Eigenlijk is het daarvoor ook al de moeite waard.

5. Terrace House: Aloha State

Op de laatste plek even iets heel anders. Terrace House is een realityserie uit Japan. Dit maakt de serie direct totaal anders vergeleken met wat wij als reality-tv zien. De cultuur is verschillend, de opzet is niet gericht op het winnen van een prijs en de mensen zijn vriendelijk naar elkaar.

Dit is zelfs voor kijkers die niet van reality-tv houden om van te genieten. Al moet je het wel accepteren dat er niet al te veel gebeurt. Het nieuwste seizoen speelt zich af in Hawaii, dus het heeft ook nog eens een hele mooie setting.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu