De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn onze 5 Netflix-tips van mei 2018

Erwin Vogelaar
1 juni 2018, 13:33
3 min leestijd
Dit zijn onze 5 Netflix-tips van mei 2018

Elke maand duiken we in het aanbod van nieuwe Netflix-series en -films. Wat mag je echt niet missen? Dit zijn onze Netflix-tips van mei 2018.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-tips mei 2018

Heb je geen idee wat je moet kijken op Netflix? We hebben weer vijf tips voor je op een rijtje gezet. Deze maand onder andere het laatste seizoen van Kimmy Schmidt, een spannende politieserie uit Korea, het vervolg op 13 Reasons Why en een mooie documentaire over een te vroeg overleden talent.

1. Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 4: deel 1)

Het allerlaatste seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt is begonnen. Netflix start deze keer met de zes eerste afleveringen en brengt later de rest van het seizoen uit. Onbreekbaar? Toch niet dus.

https://www.youtube.com/watch?v=YMdo_0H1thU

Ook in dit vierde seizoen is Kimmy Schmidt weer één van de grappigste sitcoms op televisie. Soms is het wat overdreven, maar dan lig je ook zo weer in een deuk om een domme grap. Was je nog niet begonnen aan deze serie? Dan is dit het moment om te bingen.

Vind Unbreakable Kimmy Schmidt op Netflix

2. Live (seizoen 1)

Live gaat over de Koreaanse politie. De serie kijkt zowel naar de opdrachten die de politie moet voltooien, de problemen op de werkvloer en het familiedrama bij de agenten thuis. Het is een bijzonder goede serie met leuke personages, die de moeilijke kant van het politiewerk laat zien.

Vind Live op Netflix

3. Amy

Zangeres Amy Winehouse is veel te vroeg overleden. Deze mooie documentaire laat een deel van haar leven zien dat daarvoor verborgen bleef voor de camera. Het is geen vrolijk verhaal, maar meer dan de moeite waard als je ooit genoten hebt van haar muziek.

Vind Amy op Netflix

4. 13 Reasons Why (seizoen 2)

Had dramaserie 13 Reasons Why wel een tweede seizoen nodig? Dat is de vraag die na de aankondiging van seizoen 2 klonk. Ook na het seizoen gekeken te hebben blijft die vraag hangen. In deze afleveringen volg je de nasleep van de gebeurtenissen uit het eerste seizoen, met als belangrijkste onderdeel de rechtszaak tussen de ouders van Hannah Baker en de school.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGQ6b1e0GFQ

Seizoen 2 mist duidelijk de kwaliteit van het origineel. Het tempo ligt te laag en de monologen in de rechtszaak zijn ongeloofwaardig. Toch is dit seizoen de moeite waard als je genoten hebt van het origineel. Niet in de eerste plaats om de onderwerpen die de serie bespreekbaar maakt.

Vind 13 Reasons Why op Netflix

5. Safe (seizoen 1)

Acteur Michael C. Hall is terug als hoofdrolspeler van een nieuwe serie. Je kent deze acteur mogelijk uit Dexter, maar deze keer speelt hij een onschuldige Britse man wiens dochter verdwijnt. Als hij op onderzoek uitgaat, blijkt al snel dat letterlijk iedereen in het dorpje waar hij woont een geheim heeft. Dat zorgt voor een spannende serie. Als je Dexter gewend bent, moet je wel eerst aan zijn neppe Britse accent wennen.

Vind Safe op Netflix

Meer Netflix-tips

Heb je hier niet genoeg aan? Geen nood, want we plukken elke maand vijf nieuwe tips uit het aanbod. Check de afgelopen maanden hieronder. Heb je ook al onze nieuwe Chromecast-tips gezien met kijk-en luistertips van andere diensten?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu