De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix toont top 10-lijstjes met populairste series en films in Nederland

Dennis de Vries
25 februari 2020, 12:55
2 min leestijd
Netflix toont top 10-lijstjes met populairste series en films in Nederland

Als je benieuwd bent naar de populairste series en films op Netflix, dan zie je die nu in één oogopslag. De streamingdienst toont vanaf nu top 10-lijsten met de populairste titels in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Netflix top 10 met populairste titels

De lijstjes met de top 10 zijn gebaseerd op de populairste series en films in ons land. De lijst krijgt een eigen rij in de layout en is herkenbaar aan een eigen design. Kijkers krijgen eerst een lijstje met de algemene top 10 te zien. Zodra ze op de tabbladen voor series of films tikken, worden ook daar afzonderlijke top 10-lijsten getoond.

Netflix top 10 lijst

Series en films die in een top 10 voorkomen, krijgen ook een speciaal labeltje. Zodra je de titels ergens anders in Netflix tegenkomt, is daardoor snel duidelijk dat ze momenteel in de toplijst staan. Netflix zegt dat het de lijst elke dag bijwerkt.

Overzichtelijker dan ‘trending’

De streamingdienst hoopt het hiermee gemakkelijker te maken om nieuwe films of series te vinden om te kijken. De lijstjes zijn een aanvulling op de ‘Trending’-lijsten, die al een tijd in Netflix te zien zijn. Die geven ook al aan wat er populair is, maar de Netflix top 10 moet meer structuur bieden. Netflix heeft de top 10-lijsten naar eigen zeggen ruim een halfjaar lang getest bij gebruikers in Mexico en het Verenigd Koninkrijk, alvorens het wereldwijd uit te rollen.

De top 10-rij is toegevoegd aan de Netflix-layout in apps en de webversie. Waar deze precies staat, hangt af van je kijkgedrag: de layout verschilt per persoon. Ook kan het voorkomen dat Netflix automatisch besluit de top 10-lijst weg te laten. De toevoeging op de top 10-lijstjes volgt twee weken nadat de streamingdienst besloot om de gratis proefperiode voor nieuwe leden in Nederland te schrappen.

Check ook de wekelijkse streamingtips

Wie niet genoeg heeft aan de top 10-lijst, of wie er simpelweg geen vertrouwen in heeft, kan ook terecht bij onze wekelijkse streamingtips. Daarin tippen we niet alleen goede films of series op Netflix, maar ook muziek en podcasts.

Lees meer nieuws over Netflix

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu