Netflix-app krijgt nieuw tabblad: dit kun je ermee – update

Colin Baak
16 augustus 2023, 10:57
2 min leestijd
Netflix-app krijgt nieuw tabblad: dit kun je ermee – update

De Netflix-app staat geïnstalleerd op tientallen miljoenen apparaten en krijgt binnenkort een fijne update. Het Downloads-tabblad wordt vervangen door een Mijn Netflix-tab en dat biedt allerlei fijne slimmigheidjes.

Lees verder na de advertentie.

Update 16-08-2023 11.00 uur: Het nieuwe tabblad rolt langzaam naar iedereen uit. Het originele artikel is dan ook voorzien van verschillende screenshots.

Origineel artikel 25-07-2023 11.00 uur:

My Netflix-tabblad komt eraan in mobiele app

Via de blog van streamingdienst Netflix is te lezen dat er een leuke verandering aankomt voor de mobiele app. De dienst is constant bezig met innoveren en heeft ervoor gekozen om het Downloads-tabblad af te stoten. Daarvoor komt een Mijn Netflix-tabblad terug en dat biedt allerlei verfrissende mogelijkheden.

Via dat tabblad kun je nog steeds al je gedownloade content zien, zoals je gewend was. Je vindt daar echter ook content die je hebt geliked of zelfs twee duimpjes hebt gegeven en soortgelijke content en aanbevelingen. Ook vind je daar de lijst van films, series of documentaires die je in je kijklijst hebt gezet.

Trailers die je hebt bekeken vind je daar terug en ook reminders van nieuwe series of films komen daar terecht. Begonnen aan een film of serie, dan is die ook onder dat tabblad te vinden. Zo kun je makkelijk en snel verder kijken en genieten.

Netflix laat weten dat gebruikers zelf invloed hebben op de inhoud van het tabblad door meer films en series te liken, op te slaan of op hun eigen kijklijst te zetten. De functie rolt vanaf begin augustus uit voor Android-gebruikers, kwestie van nog even wachten dus.

Meer over Netflix

Netflix is de laatste tijd vaker in het nieuws. Zo moeten gebruikers die meeliften op een account extra betalen om mee te kunnen kijken. In Nederland en België kost dat 3,99 euro per maand. Ook kun je inmiddels je Netflix-profiel overhevelen naar een ander account. Benieuwd welk abonnement je eigenlijk hebt op de streamingdienst, lees dan ons uitgebreide artikel waarin we alle verschillen uitleggen.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

Meer Netflix-nieuws:

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu