Newkia van ex-Nokia-medewerkers wil Nokia naar Android brengen

Redactie
9 september 2013, 19:12
1 min leestijd
Newkia van ex-Nokia-medewerkers wil Nokia naar Android brengen
newkia

Newkia is opgericht door enkele ex-werknemers van Nokia die ontevreden waren bij het Finse bedrijf. Na een boel heisa rondom de lancering, heeft Newkia aangekondigd om Android-smartphones op de markt te gaan brengen. Dit duidt echter niet direct op een zogeheten ‘Lumia Nexus’ – de droom van velen -, maar laat wel zien dat een nieuwe interessante partij binnenkort de markt gaat betreden die het ‘oude Nokia’ naar Android wil brengen.

Newkia gaat daarbij ook enkel Android-smartphones op de markt brengen: een interessant gegeven. Het bedrijf is niet geïnteresseerd in het nieuwe Sailfish en zelfs niet Windows Phone, het mobiele besturingssysteem waar Nokia sinds de overname door Microsoft helemaal aan is gewijd.

De CEO van het bedrijf heeft echter gemeld dat de toestellen met Android een andere naam krijgen dan het huidige Newkia. Deze naam zou voor het overkoepelende bedrijf zijn. Hoe de Android-tak gaat heten, blijft vooralsnog onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Newkia springt in het gat

Omdat Newkia vrijwel geheel uit ex-Nokia-medewerkers bestaat, neemt de kans op een soortgelijke Lumia-smartphone toe. Ruige, robuuste en stijlvolle toestellen van hard duurzaam plastic en een uitstekende camera.

Via: ZDnet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's