Smartphone met ‘onbeperkte’ opslagruimte hit op KickStarter

Gijs Ettes
2 september 2015, 10:45
2 min leestijd

De Nextbit Robin, een Android-smartphone die gebruikmaakt van cloudtechnologie om ervoor te zorgen dat je  altijd genoeg opslagruimte hebt, heeft binnen één dag zijn investeringsdoel op KickStarter behaald.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Nexbit Robin

Het toestel is een initiatief van Nextbit, een start-up opgericht door oud-medewerkers van Google en HTC. De Robin is voor smartphones wat de Chromebook is voor laptops: een toestel dat grotendeels  via de cloud werkt (al is er ook 32GB flashopslag aan boord) en op een slimme manier back-ups maakt van je favoriete apps en foto’s. Gebruik je ze een tijdje niet, dan verdwijnen ze van het toestel, maar staan ze nog wel opgeslagen in de cloud. Wil je een app of foto terug, dan kun je die  met een druk op de knop terughalen.

De Robin draait op een aangepaste en geskinde versie van Android, die regelmatig van updates zal worden voorzien om te gebruikerservaring te optimaliseren. Het toestel moet bij verschijning op Android Mashmallow draaien, of in ieder geval zo snel mogelijk naar deze Android-versie worden geüpdatet. Op deze KickStarter-pagina kun je een Robin reserveren vanaf 299 dollar 349 dollar, waarbij er nog 95 dollar bijkomt voor verzending naar Nederland. De eerste bestellingen worden begin 2016 uitgeleverd.

Hieronder vind je een overzicht van de specs van de Nextbit Robin. Het toestel is van alle gemakken voorzien, waaronder een 13 megapixel-camera, 4G, nfc en een vingerafdrukscanner. De makers beloven het toestel zonder bloatware te leveren: alleen essentiële apps zijn aanwezig op de Robin. De bootloader is unlocked en de drivers zijn open source, zodat gebruikers gemakkelijk een alternatieve rom kunnen installeren. Tot slot zijn er twee kleuren om uit te kiezen: Mint en Midnight.

  • Qualcomm Snapdragon 808-chip en 3GB aan werkgeheugen
  • 32GB opslag aan boord, 100GB cloudopslag
  • 5,2 inch-ips-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • 13 megapixel-camera, 5 megapixel-frontcamera
  • 2680 mAh-accu, dubbele speakers aan de voorzijde
  • Voorzien van nfc, vingerafdrukscanner, bluetooth 4.0, Quick Charge en 4G

Lees meer over de Nextbit Robin op KickStarter.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu