De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nextbit Robin met ‘onbeperkte’ opslag nu te reserveren

Redactie
22 oktober 2015, 15:03
2 min leestijd
Nextbit Robin met ‘onbeperkte’ opslag nu te reserveren

Start-up Nextbit is klaar om hun eerste smartphone op de markt te lanceren. De Nextbit Robin is de eerste telefoon die continu al je data online in de cloud opslaat. Het toestel is nu te bestellen voor omgerekend 352 euro en de verzending start in februari.

Lees verder na de advertentie.

Nextbit Robin werd vorige maand via Kickstarter geïntroduceerd. Daar konden investeerders de Robin kopen voor 349 en 299 dollar, waarmee 1,36 miljoen dollar werd opgehaald. Het toestel is nu voor overige geïnteresseerden te pre-orderen via bedrijf Nextbit voor 399 dollar, omgerekend zo’n 352 euro. De verwachting is dat de Nextbit Robin lancering plaatsvindt in februari 2016.

Data staat automatisch in de cloud

Hiervoor krijg je dan een redelijk uniek Android-toestel, dat  geprogrammeerd is om te leren van jouw gebruikersgedrag. Data wordt automatisch opgeslagen in de 100GB aan cloudruimte die je bij het toestel krijgt. Zo verplaatst de telefoon bijvoorbeeld foto’s of video’s naar de online opslagruimte als je er enige  tijd niet naar hebt gekeken en je verbonden bent met het stroom- en wifinetwerk.

nextbit robin lancering

De telefoon verschijnt  in twee kleuren (mint en midnight) en is uitgerust met een Snapdragon 808-processor die ondersteund wordt door 3GB aan werkgeheugen. De Robin draait uit de doos op Android 6.0 Marshmallow.  De interne opslagruimte is 32GB en uit te breiden door middel van een micro-sd-kaartje. Het 5,2 inch-scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en wordt gevoed door een 2860 mAh-accu. Met de  13 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-camera aan de voorkant schiet  je prima foto’s. Andere features van de Robin zijn de  vingerafdrukscanner, NFC en quick charging.

Meerprijs

De bedenkers van Robin zijn overigens geen onbekende in de mobiele tech-wereld. Voormalig HTC designer Scott Croyle en voormalige Google Android-teamleden Tom Moss en Mike Chan richtten in 2012 gezamenlijk Nextbit op.

nextbit robin lancering

Houd wel rekening met een forse meerprijs als je de telefoon naar Nederland wilt laten verzenden. Nextbit vraagt maar liefst 95 dollar (zo’n 84 euro) voor de verzending. Verder zijn er voor een meerprijs een Quick Charge-muurstekker, bumpers  en hoesjes,  en screen protectors te koop.

Wat is jouw eerste indruk van de Nextbit Robin? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.  

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu