De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Volgende Nexus-smartphone weer door LG gemaakt’

Redactie
20 maart 2015, 11:20
1 min leestijd
‘Volgende Nexus-smartphone weer door LG gemaakt’

Google kiest voor de volgende Nexus-smartphone weer voor een samenwerking met LG, die  ook de Nexus 5 en Nexus 4 maakte. Eerder gingen geruchten over Huawei en Xiaomi.

Lees verder na de advertentie.

Nadat er al langen wordt gesproken over een samenwerking met een Chinese fabrikant, zoals Huawei en Xiaomi, lijkt Google toch weer te gaan kiezen voor LG. Na het kleine succes met de Nexus 4 en een groot  succes met de Nexus 5, lijkt Google weer voor de Zuid-Koreaanse fabrikant te kiezen om de smartphone die na de Nexus 6 van Motorola komt te fabriceren.

Nexus 2015-model door LG gemaakt

Google Nexus Android nieuwsoverzicht

De Nexus 2015-versie wordt hoogstwaarschijnlijk gemaakt door LG, zo bericht Etoday. Google zou al gesprekken hebben gevoerd met medewerkers van LG. Het nieuwe toestel draagt de codenaam N000 en volgens de website zou het toestel mogelijk de Nexus 7 gaan heten. Dat is opvallend, want de Nexus 7 is al de naam voor de tablet van Google.

Ken Hong, communicatiedirecteur van LG, zei vorig jaar in Zuid-Korea tegenover Android Planet dat het de normale gang van zaken is dat Google een voorstel voor een nieuw toestel doet, waarna Google uiteindelijk het beste voorstel kiest. Hierna begint de samenwerking. Het is daarom mogelijk dat Etoday dergelijke gesprekken over een voorstel verwart met de uiteindelijke productie van een nieuw toestel.

LG is ondanks twee smartphones niet het bedrijf waar Google het meeste mee heeft samengewerkt voor de Nexus-lijn. Dat is Samsung, die verantwoordelijk is voor de Nexus S, Galaxy Nexus en Nexus 10.

Dit zijn de beste Nexus 6 aanbiedingen

De Nexus 6 is te koop in een 32 of 64GB-versie, in de kleuren blauw en wit. Een Nexus 6 met abonnement is al gratis vanaf 27 euro per maand.

Bron: Etoday
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's