CyanogenMod brengt Android 7.1 naar Google Nexus 4

Rick van der Veer
28 november 2016, 14:05
1 min leestijd
CyanogenMod brengt Android 7.1 naar Google Nexus 4

Google is al geruime tijd geleden gestopt met het ondersteunen van de LG Nexus 4. Nu heeft de populaire custom rom CyanogenMod ondersteuning toegevoegd voor de Nexus 4, waarmee het toestel over Android 7.1 beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Zo krijgt de Nexus 4 Android 7.1

De ontwikkelaars van CyanogenMod hebben een experimentele versie van de custom rom online gezet voor de Nexus 4. Deze versie bevindt zich nog in een testfase, maar zal verder worden doorontwikkeld naar een stabiele versie. Doorgaans zijn experimentele versies van CyanogenMod redelijk stabiel, maar door bugs en vastlopers niet geschikt als software voor dagelijks gebruik.

nexus 4 android 7.1

Met versie 14.1 van CyanogenMod krijgt de Nexus 4 alle nieuwe functies van Android 7.1 Nougat. Onder andere de vernieuwde versie van Doze en de nieuwe manier van notificaties weergeven worden op deze manier toch nog naar de Nexus 4 gebracht. Bovendien kun je met Android 7.1 twee apps naast elkaar weergeven in de splitscreenmodus.

De Nexus 4 werd vier jaar geleden uitgebracht en voor het laatst bijgewerkt naar Android 5.1 Lollipop. Met een custom rom kun je de vier jaar oude smartphone toch op een nieuwere versie van Android laten draaien, zoals CyanogenMod. Met deze laatste krijg je bovendien allerlei handige features, zoals dubbel tikken op het scherm om hem aan te zetten en het aanpassen van je notificatiescherm.

CyanogenMod 14.1 downloaden

De experimentele versie van CyanogenMod 14.1 voor de Nexus 4 is nu te downloaden van de officiële CyanogenMod-website. Het is belangrijk te onthouden dat de software nog niet af is en niet geschikt is voor dagelijks gebruik. De stabiele versie, die later zal verschijnen, zal hier wel voor geschikt zijn. Ook heb je enige kennis nodig van custom roms om de software te kunnen installeren. Op de CyanogenMod-wiki vind je uitgebreide instructies die je uitleggen hoe je de software moet installeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu