Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google-medewerkers testen Android L op Nexus 4’

Redactie
22 september 2014, 16:31
1 min leestijd
‘Google-medewerkers testen Android L op Nexus 4’
Nexus 4 Android L

Google-medewerkers zijn al bezig om Android L, dat ergens in de herfst van dit jaar officieel wordt uitgebracht, op de Nexus 4 te testen. Dat werd ontdekt toen enkele Google-medewerkers op de helpfora van Android antwoordden met een Nexus 4 die op de aankomende Android-versie draait. Het gebeurt vaker dat nieuwe Android-versies op deze manier worden ontdekt.

De firmware die wordt gebruikt, is LRW52G. Het versienummer van de Android L-firmware voor de Nexus 5 is LRW66E.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 4 Android L

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de Nexus 4 Android L-versie beschikbaar komt. Mogelijk wordt eerst de nieuwe Nexus-smartphone aangekondigd, waarna Android L voor andere Nexus-apparaten – waaronder de Nexus 4 – beschikbaar komt. De aankondiging van de nieuwe Nexus-smartphone en -tablet wordt in oktober verwacht.

Android L is simpeler, intuïtiever en universeel, ongeacht van wat voor apparaat je gebruikmaakt. Android L maakt meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen, heeft een nieuw toetsenbord, nieuwe snelle instellingen en een niet-storen-functie. Ook zijn er een reeks nieuwe animaties beschikbaar waardoor het mobiele besturingssysteem voor logischer en natuurlijker overkomt. Sinds enkele weken zijn ontwikkelaars hun Android-apps aan het updaten met het nieuwe Material Design, dat de basis vromt voor Android L.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Laatste Android L-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu