‘Google-medewerkers testen Android L op Nexus 4’
Redactie

Nexus 4 Android LGoogle-medewerkers zijn al bezig om Android L, dat ergens in de herfst van dit jaar officieel wordt uitgebracht, op de Nexus 4 te testen. Dat werd ontdekt toen enkele Google-medewerkers op de helpfora van Android antwoordden met een Nexus 4 die op de aankomende Android-versie draait. Het gebeurt vaker dat nieuwe Android-versies op deze manier worden ontdekt.

De firmware die wordt gebruikt, is LRW52G. Het versienummer van de Android L-firmware voor de Nexus 5 is LRW66E.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 4 Android L

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de Nexus 4 Android L-versie beschikbaar komt. Mogelijk wordt eerst de nieuwe Nexus-smartphone aangekondigd, waarna Android L voor andere Nexus-apparaten – waaronder de Nexus 4 – beschikbaar komt. De aankondiging van de nieuwe Nexus-smartphone en -tablet wordt in oktober verwacht.

Android L is simpeler, intuïtiever en universeel, ongeacht van wat voor apparaat je gebruikmaakt. Android L maakt meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen, heeft een nieuw toetsenbord, nieuwe snelle instellingen en een niet-storen-functie. Ook zijn er een reeks nieuwe animaties beschikbaar waardoor het mobiele besturingssysteem voor logischer en natuurlijker overkomt. Sinds enkele weken zijn ontwikkelaars hun Android-apps aan het updaten met het nieuwe Material Design, dat de basis vromt voor Android L.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Laatste Android L-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.