De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Android L geport naar Nexus 4

Redactie
7 juli 2014, 18:25
1 min leestijd
Download: Android L geport naar Nexus 4
nexus4

De Nexus 4 kan vanaf maandag ook genieten van de goodies van Android L. De nieuwe Android-versie, die recentelijk door Google is geïntroduceerd en alleen als developer preview te downloaden is, is daarmee voor het eerst beschikbaar voor de Nexus 4. De Nexus 4 Android L-port is door enkele ontwikkelaars uitgevoerd, waardoor de software voor onder andere de Nexus 5 nu ook met de Nexus 4 compatibel is. Google heeft nog geen officiële developer preview van de Nexus 4 uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 4 Android L-port

De Nexus 4 Android L-port is inmiddels bij versie 2 aangekomen. De eerste versie had wat problemen met bluetooth, de camera en nfc-verbinding. Deze zijn opgelost in de huidige versie. Aangezien het nog steeds de developer preview betreft, kunnen sommige apps nog niet werken of stabiel draaien.

Het installeren van de Nexus 4 Android L-port gaat via een custom recovery, waarmee je het firmware-bestand kunt flashen. Je leest hier meer over op XDA Developers, het populaire technologieforum voor het flashen van je smartphone. Mocht je dit allemaal te veel werk vinden: Android L komt tevens officieel beschikbaar voor de Nexus 4 via een over-the-air-update.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android Lollipop pagina!

Android L video preview

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu