De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook de Nexus 4 en Nexus 5 worden bijgewerkt naar Android Lollipop

Gijs Ettes
16 oktober 2014, 10:15
1 min leestijd
Ook de Nexus 4 en Nexus 5 worden bijgewerkt naar Android Lollipop
Nexus 4 Android Lollipop

Niet alleen de Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 en Google Play-toestellen krijgen op korte termijn de update naar Android 5.0 Lollipop, maar ook de in 2012 uitgebrachte Nexus 4 zal worden bijgewerkt. Aanvankelijk vergat Google om te vermelden dat er een Nexus 4 Android Lollipop-update uitgerold zou worden, maar in een bericht op Google+ heeft Sascha Prüter van Google dat foutje rechtgezet.

Op de Nexus supportpagina geeft Google aan dat alle recente Google-toestellen de nieuwste versie van Android rechtstreeks ontvangen. Dit wordt overigens wel gefaseerd gedaan, waardoor het tot twee weken na de release van de update kan duren voordat deze te downloaden is voor jouw toestel.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Nexus-toestellen en Android Lollipop

Voor de Google Play-toestellen geldt dat deze ook kort na de release van Android Lollipop zullen worden bijgewerkt. Daarbij is Google wel afhankelijk van de toestelfabrikanten. Toestellen die twee jaar of later zijn verschenen, vallen doorgaans af voor de update. Daarmee kun je er vanuit gaan dat de Nexus 4 Android Lollipop-update de laatste is voor dat toestel.

Android Lollipop

De gisteren gepresenteerde Nexus 6 en Nexus 9 draaien standaard op de laatste versie van Android. Beide Nexus-toestellen zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar en kosten respectievelijk 569 euro (verwacht) en 399 euro. De Nexus 9 is aanvankelijk alleen bij de MediaMarkt en Coolblue verkrijgbaar.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu