De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android 6.0 met een omweg toch beschikbaar voor Nexus 4

Gijs Ettes
9 oktober 2015, 9:16
1 min leestijd
Android 6.0 met een omweg toch beschikbaar voor Nexus 4

Hoewel de Nexus 4 helaas geen update naar Android Marshmallow heeft gekregen, is er toch een manier om de laatste Android-versie op het toestel te krijgen. Ontwikkelaar Dmitry Grinberg heeft een onofficiële image beschikbaar gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Zo krijg je de Nexus 4 Android Marshmallow-update

Op zijn website beschrijft Grinberg hoe je de Nexus 4 Android Marshmallow-image – uiteraard op eigen risico – werkend krijgt op het toestel. Je kunt de volledige image downloaden en flashen, maar ook het stappenplan gebruiken om er zelf eentje te maken. De installatie is relatief eenvoudig en je kunt gewoon legaal Google Apps downloaden. Ook  kun je gebruikmaken van alle verbeteringen die Android 6.0 biedt, waaronder Google Now on Tap (vooralsnog alleen in het Engels), app-permissies beheren en de energiebesparende functie Doze.

Op papier is de Nexus 4, die eind 2012 verscheen, nog krachtig genoeg om de laatste Android-versie soepel te draaien. De smartphone heeft een 1,5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 8 of 16GB opslag. Verder is het compacte toestel voorzien van een 4,7 inch-hd-scherm, twee camera’s met 8 en 1,3 megapixels en een 2100 mAh-accu die niet verwijderbaar is. Meer over het toestel lees je in onze Nexus 4 review.

Android Marshmallow videoreview

Op het eerste gezicht verschilt de nieuwe Android-versie weinig van zijn voorganger. Er zijn wat interfacetweaks, zoals een verticaal scrollende app-drawer, maar veel meer wijkt er op het eerste gezicht weinig af. Toch brengt Android Marshmallow een aantal fijne verbeteringen, waaronder Google Now on Tap, de mogelijkheid om app-machtigingen te beheren en Doze, een functie die Android energiezuiniger moet maken.

In bovenstaande video gidsen we je langs de nieuwe functies, waarover je nog veel meer leest in onze Android Marshmallow review. Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt naar de laatste Android-versie? Check dan ons Android 6.0 update-overzicht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu