Vier jaar oude Nexus 4 krijgt via omweg toch Android 7.0

Wouter Nijsen
29 augustus 2016, 10:34
2 min leestijd
Vier jaar oude Nexus 4 krijgt via omweg toch Android 7.0

De Nexus 4 is bijna vier jaar oud en lang niet meer krachtig om de laatste Android-versies te draaien, maar dat weerhoudt ontwikkelaars er niet van om een versie van Android 7.0 (Nougat) voor het toestel te maken.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 4 Android Nougat-update

Na de release van een nieuwe Android-versie gaan ontwikkelaars aan de slag om de software ook op oudere apparaten werkend te krijgen. De Nexus 4, die in november 2012 werd aangekondigd, is zo’n apparaat, waarvoor vorig jaar ook een onofficiële image van Android Marshmallow verscheen.

Ontwikkelaar zaclimon heeft op het XDA Developers-forum een onofficiële rom van Android 7.0 (Nougat) voor de Nexus 4 geplaatst. De software is nog niet af en kan niet als daily driver gebruikt worden, maar de ontwikkelaar heeft toch een aantal zaken werkende gekregen en brengt de komende tijd updates uit om de software te verbeteren. Op deze pagina vind je meer informatie over de rom en hoe je ‘m eventueel op je Nexus 4 kunt installeren.

nexus4

Ontwikkelaars zijn de afgelopen dagen ook bezig geweest om Android 7.0 werkende te krijgen op andere toestellen, zoals de OnePlus One en Samsung Galaxy Tab S. Het is niet aannemelijk dat deze apparaten een officiële Android 7.0-update krijgen, maar via een omweg kun je de software dus toch installeren.

Android Nougat videoreview

Hoewel Android Nougat op het eerste gezicht weinig afwijkt van zijn voorganger, introduceert de update toch enkele belangrijke vernieuwingen. Denk bijvoorbeeld aan de splitscreenmodus, automatische updates, het verbeterde Doze en de vernieuwde notificaties. Bovendien heeft Nougat ondersteuning voor Googles virtual reality-platform Daydream en een databesparingsmodus.

In de video hierboven lichten we de vijf belangrijkste features van de Android-versie uit. Wil je meer weten, check dan onze Android Nougat review, waarin we dieper in gaan op alle nieuwe functies. In ons Android 7.0 update-overzicht lees je of jouw toestel wordt bijgewerkt.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0 (Nougat)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu