Nexus 4 krijgt ‘zeer binnenkort’ Android 5.0 Lollipop
Gijs Ettes

Hoewel de factory images van Android Lollipop voor de Nexus 5, Nexus 7 (2012/2013) en Nexus 10 reeds te downloaden zijn, blijft het wachten op die voor de Nexus 4. De update moet ‘binnenkort’ verschijnen.

Nexus 4 Lollipop-update in aantocht

Nexus 4 Lollipop-updateVolgens Sascha Prüter, die onderdeel uitmaakt van het Android-team bij Google, is de Nexus 4 Lollipop-update ‘Locked and Loaded’, en met andere woorden dus vrijwel klaar om te downloaden. Op het moment van schrijven is de factory image voor het toestel nog niet te vinden op de website van Google Developers.

De images voor andere Nexus-toestellen als de Nexus 5 en Nexus 7 zijn al wel beschikbaar. Hiermee kun je handmatig via fastboot de firmware installeren of in één keer je smartphone of tablet wissen, om vervolgens de nieuwe firmware te installeren. Dit gebeurt via het toegevoegde .bat-script in de factory image. Doorsnee gebruikers kunnen echter beter wachten op de over-the-air (OTA) update. Als je deze op je sd-kaart plaats kun je gemakkelijker via de recovery de nieuwe Android-versie flashen.

Meer over de Nexus 4

Nexus 4 achterkantDe Nexus 4 verscheen precies twee jaar geleden en draaide aanvankelijk op Android 4.2 (Jelly Bean). Het toestel werd gemaakt door LG en wordt gekenmerkt door een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder is er een 1,5GHz-quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 6 of 18GB aan opslagruimte aanwezig. Ruim voldoende dus om Android 5.0 soepel te kunnen draaien.

Het Nexus-toestel beschikt verder over twee camera’s met 8 en 1,3 megapixels, een 2100 mAh-accu met een beltijd van circa 15 uur en ondersteuning voor nfc en bluetooth 4.0. 4G-ondersteuning ontbreekt helaas. Wel is de Nexus 4 met 133.9 x 68.7 x 9.1 millimeter redelijk compact.

Het laatste Nexus 4-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.