‘Nexus 4 maakt verbinding met 4G-netwerken’

Redactie
23 november 2012, 12:06
1 min leestijd
‘Nexus 4 maakt verbinding met 4G-netwerken’

Google’s vierde smartphone, de Nexus 4, kan mogelijk toch wel met 4G-netwerken verbinden. Dat laat een Nexus 4-gebruiker in een YouTube-video zien, die de ontdekking ook op technologieforum XDA Developers plaatste. Volgens de heren van iFixit, die de Nexus 4 helemaal uit elkaar hebben gehaald, was dit niet mogelijk. De Nexus 4 in de video verbindt met de Canadese telecomprovider Telus op het 4G-netwerk en laat via een snelheidstest zien dat de smartphone wel degelijk met het snelste mobiele netwerk is verbonden.

Het gebruik van 4G-netwerken zou alleen werken op de radiofrequenties 1700MHz en 2100MHz. Dat zijn vrij algemene frequenties, waardoor meedere Nexus 4-bezitters de proef op de som namen. Bij een aantal lukte het, bij anderen weer niet. Daarnaast is het moeilijk te bepalen hoe stabiel en snel de connectie daadwerkelijk is, want de Nexus 4 ondersteunt 4G-netwerken officieel niet. Het gebruik van 4G-netwerken wordt via de telefoon-instellingen opgeroepen die je bij elke Android Open Source Project-software (Vanilla Android) kunt vinden door naar de telefoon-app te gaan en daar *#*#4636#*#* in te voeren. Dit neemt je direct mee naar het menu testen, waar je bij telefooninformatie het voorkeursnetwerktype in kunt stellen (zie rechts).

Lees verder na de advertentie.

De technologiewebsite Anandtech meldde al eerder dat de Nexus 4 mogelijk 4G-netwerken zou kunnen ondersteunen: “Band 4 (AWS) kan mogelijk ondersteund worden door de eindversterkers en transceiver waar de Nexus 4 al over beschikt.” Het nadeel van 4G-netwerken is dat deze veelal van elkaar verschillen en niet op dezelfde wijze werken, waardoor Google juist afstand van dergelijke netwerken wilde houden. Google noemde het een “mijnenveld van 4G-netwerken”.

Onderstaande video laat een 4G-netwerk werkend op de Nexus 4 zien.

https://www.youtube.com/watch?v=GXOY9EVZ4vA&feature=player_embedded
Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu