Nexus 4 met Android 4.3 Jelly Bean gespot op video
Redactie

jellybean43Een Nexus 4 met de volgende versie van Android is in Thailand op de Mobile Expo 2013-beurs gespot. Enkele foto’s en een video van het kersverse besturingssysteem van Google zijn geschoten waar grotendeels alleen de nieuwe camera-app te zien is. Ook het nieuwe instellingenmenu, waar duidelijk Android 4.3 te zien is, wordt getoond, alsmede het bekende Jelly Bean-icoontje (zie foto rechts).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De twee bezoekers die de nieuwe Android-versie ontdekten, hebben hun foto’s en video op het technologieforum XDA-Developers. Naast het instellingenmenu, dat niet bijster interessant is, wordt ook de nieuwe camera-app getoond. In de video wordt een nieuwe manier van ‘besturen met één vinger’ gedemonstreerd. Het menu wordt in plaats van cirkel als een regenboog gepresenteerd waarna de gebruiker sneller een optie kan selecteren. De camera-besturing in Android 4.2 (Jelly Bean) was volgens velen een innovatief probeersel, maar miste de vernuftigheid om de besturing echt lekker te laten werken.

Dat moet in Android 4.3, de nieuwe versie van Jelly Bean, opgelost zijn. Het versienummer van de Android 4.3-firmware op de betreffende Nexus 4 is JWR45B. Het is nog onduidelijk wanneer Google zijn nieuwe versie van Jelly Bean uit gaat brengen. Velen hadden de aankondiging van Android 4.3 tijdens Google’s presentatie op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2013 verwacht. Op die conferentie werden wel elke hints naar Android 5.0 (Key Lime Pie) getoond.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t8jud8WC1E0