Nexus 4-toestellen last van red light led-probleem, starten niet meer op

Redactie
28 december 2012, 15:25
1 min leestijd

Op het technologieforum XDA Developers melden zich de afgelopen weken steeds meer Nexus 4-bezitters die last hebben van de red light led: de smartphone valt uit, wil niet meer opstarten en laat de rode led knipperen zodra deze wordt opgeladen. Het maakt niet uit of de Nexus 4 zijn energie van netstroom of een usb-poort krijgt, de rode led blijft knipperen. Het is mogelijk dat de smartphone nog wel opstart en het Google-logo laat zien, maar het toestel start dan direct opnieuw op. Gedupeerden denken dat de Nexus 4 niet genoeg stroom krijgt om daadwerkelijk Android op te starten. Hoe dit probleem wordt veroorzaakt, is nog niet bekend.

Enkele Nexus 4-bezitters raden aan om de smartphone voor een lange tijd met de oplader te verbinden. Deze oplossing wordt echter door verschillende gedupeerden ontkracht. Dat maakt het red light led-probleem ook zo ingewikkeld: sommigen melden dat ze het hebben opgelost, vele anderen hebben de Nexus 4 ter reparatie teruggestuurd en een vervangend toestel gekregen die het red light led-probleem niet heeft.

Lees verder na de advertentie.

Op dit moment zijn er tientallen verschillende topics op XDA Developers over de red light led. Het probleem komt ook voor bij Nexus 4-toestellen die nog op de standaard software draaien. Hierdoor is het uitgesloten dat het probleem zich enkel voordoet bij geunlockte en geroote smartphones, maar lijkt het overgrote gedeelte van de gedupeerden alternatieve kernels (de technologie die de software en hardware met elkaar verbindt) te draaien. Dat gezegd hebbend: mijn Nexus 4 draait nog als een zonnetje met zowel alternatieve software als een kernel.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu