‘Nexus 5 aankondiging op 14 oktober, komt met Android 4.4 Kitkat’

Redactie
14 september 2013, 12:50
1 min leestijd
‘Nexus 5 aankondiging op 14 oktober, komt met Android 4.4 Kitkat’
Nexus 5 render

De Nexus 5 wordt vermoedelijk op 14 oktober aangekondigd, samen met Android 4.4 dat de naam Kitkat draagt. Dat blijkt uit nieuwe informatie die verschillende blogs onafhankelijk van elkaar rapporteren. Hoewel dez Nexus 5 aankondiging niet bevestigd kan worden, is er de afgelopen dagen meer handige informatie gelekt over de mogelijke Nexus 5. Zo dook het Nexus-toestel op in een FCC-registratie waarbij ook enkele foto’s van het toestel zijn gepubliceerd. Op basis daarvan is de render links gemaakt, die volgens AndroidPlanet wel eens heel dicht bij de werkelijk kan liggen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 FCC-informatie

De door de FCC genomen foto`s tonen, net als bij de eerdere FCC-registratie, een camera op dezelfde plek als in de gelekte Android 4.4 KitKat video en van dezelfde grootte. Het verticale Nexus-logo ontbreekt, maar het gaat immers nog om een `not for sale`-exemplaar. Dit is gebruikelijk voor dergelijke testmodellen, onder andere bij de Nexus 4 gebeurde hetzelfde.

Uit die eerder gevonden FCC-registratie blijkt dat de vermeende Nexus 5 een 5 inch-scherm zou krijgen, een Snapdragon 800, een accu van 2300 mAh, 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen. Uit verder onderzoek bleek dat er ook een verwijzing aanwezig was naar Android 5.0 Key Lime Pie, iets wat mogelijk nog is gedaan voordat er sprake was van Android 4.4 KitKat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu