De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Marshmallow verdrievoudigt accuduur Nexus 5’

Wouter Nijsen
24 augustus 2015, 19:56
2 min leestijd
‘Android Marshmallow verdrievoudigt accuduur Nexus 5’

De Nexus 5 gaat drie keer zo lang op een volle acculading mee wanneer het toestel op Android 6.0 Marshmallow draait. Dit blijkt uit een test van het Duitse Computerbase.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 accuduur met Android Marshmallow

Tijdens Google I/O  2015 werd bekendgemaakt dat dankzij de functie  `Doze` de standby-tijd  van een Android-toestel aanzienlijk wordt verlengd wanneer het op Android 6.0 draait. Dit lijkt inderdaad te kloppen, zo meldt het Duitse Computerbase. De website vergeleek  een Nexus 5 met Android Marshmallow met  een exemplaar dat op  Android Lollipop  draaide.

Nexus 5 accuduur

De twee toestellen werden volledig opgeladen en vervolgens 24 uur lang op stand-by gezet, waarna beide accupercentages werden bekeken. Het accupercentage van de Nexus 5 met Lollipop was met 12 procent gedaald, terwijl  het toestel met Android Marshmallow slechts 4,5 procent had  verbruikt. Op basis hiervan concludeert  Computerbase dat het toestel met Lollipop garantstaat voor een standby-tijd van 200 uur, terwijl dat voor  de smartphone op Marshmallow  533 uur is. Een verdrievoudiging.

Belangrijk is wel dat Computerbase bij de tests gebruik heeft gemaakt van de eerste  Developer Preview van Android Marshmallow. Ook zeggen de tests niet veel over de prestaties bij normaal gebruik, wanneer er meerdere apps regelmatig worden gedraaid.

Meer over Android Marshmallow

Naast een verbeterde accuduur introduceert Android 6.0 Marshmallow een groot aantal andere verbeteringen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om afzonderlijke app-machtigingen goed te keuren of af te wijzen. Ook nieuw is Google Now on Tap, een functie die de context  op het scherm gebruikt om je van relevante informatie te voorzien. Zo kun je bij het luisteren naar muziek direct informatie over de desbetreffende zanger opvragen.

android m logo

Verder brengt Android Marshmallow standaard ondersteuning voor Android Pay, het nieuwe betaalplatform van Google, en vingerafdrukscanners. Daarnaast is er ondersteuning voor usb-c op smartphones en tablets en moet het besturingssysteem een stuk stabieler en sneller functioneren  dan zijn voorganger. Een consumentenrelease van Marshmallow wordt in het derde kwartaal  2015 verwacht. Een exacte releasedatum is echter nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu