Android L lost accuprobleem Nexus 5 op

Gijs Ettes
8 oktober 2014, 8:59
1 min leestijd
Android L lost accuprobleem Nexus 5 op
Nexus 5 accuprobleem

De Android L-update voor de Nexus 5 zal een hardnekkig probleem met de camera oplossen die er voor zorgt dat de accu sneller dan normaal leegloopt. Volgens een projectmanager is Skype de boosdoener: de app veroorzaakt fouten in het cameraproces dat apps toegang geeft tot de camera van de Nexus 5. Het gevolg is dat het zogenoemde ‘mm-qcamera-daemon’-proces continu de cpu gebruikt en daarmee het accupercentage flink omlaag brengt.

Hoewel de update naar Android 4.4.3 er al voor zorgde dat minder Nexus 5-gebruikers last hebben van de bug, blijft het probleem bij sommigen bestaan. In de bugtracker van het Android Open Source Project staat het Nexus 5 accuprobleem nu aangegeven als een bug die in de eerstvolgende Android-versie eindelijk wordt opgelost. Android L verschijnt nog deze herfst, maar een precieze datum is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 5 blijft een aantrekkelijke smartphone

Ondanks het Nexus 5 accuprobleem is deze Google-telefoon nog steeds een van de beste smartphones die je kunt kopen voor minder dan 400 euro. Hij beschikt over de laatste versie van Android, een fraai 4,95 inch-scherm met een goede 1080p-resolutie, 2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte. Verder heeft de Nexus 5 een 8-megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,3-megapixel-frontcamera. Tot slot wordt de telefoon aangedreven door een 2,26GHz-quadcore-processor die nergens tekort komt.

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor de 16GB-versie van de Nexus 5 voor je uitgelicht. Klik door om de prijs voor een los toestel te bekijken.

LG Nexus 5

LG Nexus 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG Nexus 5 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de 32GB-versie van de Nexus 5. De deals worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit te veel betaalt.

LG Nexus 5

LG Nexus 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG Nexus 5 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Lees meer over de Nexus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu