De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google hervat uitrol Android 5.0.1 voor Nexus 5 in Nederland

Redactie
23 januari 2015, 10:15
1 min leestijd
Google hervat uitrol Android 5.0.1 voor Nexus 5 in Nederland

Google is in Nederland weer gestart met de uitrol van Android 5.0.1  voor de Nexus 5.  Dat melden verschillende gebruikers tegenover Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Onder andere in het Gathering of Tweakers-forum, via Twitter en in de e-mail zijn meldingen te zien van gebruikers die de Lollipop-update eindelijk hebben ontvangen. De afgelopen weken lijkt de uitrol te zijn stopgezet, waardoor velen met een Nexus 5 nog niet konden updaten naar Android Lollipop.

Dat schoot bij verschillende gebruikers in het verkeerde keelgat, omdat zij hadden verwacht dat een Nexus-toestel altijd snel de update krijgt. Dat was bij Lollipop niet het geval, want de firmware is al sinds november van vorig jaar beschikbaar. Normaliter krijgen Nexus-toestellen binnen enkele weken na de release de update naar de nieuwste firmware.

Nexus 5 Android 5.0.1-update in Nederland

Screenshot_2014-11-26-10-58-50

De Nexus 5 Android 5.0.1 Lollipop-update is vrij groot en kan het beste worden geïnstalleerd via een wifi-verbinding. De installatie kan vijf tot tien minuten in beslag nemen, waarbij de eerste keer opstarten enkele minuten kan duren. Schrik dus niet als jouw Nexus 5 lang het opstartvenster toont.

Lollipop brengt onder andere een vernieuwd notificatie- en snelle instellingen-scherm, notificaties op het lockscreen, een verbeterd multitaskvenster en een handige accubesparingsmodus. Ook zijn de animaties op de schop genomen en komt het Material Design in verschillende onderdelen van de firmware terug. Dit moet de software natuurlijker laten ogen.

Nexus 5 kopen?

LG Nexus 5

LG Nexus 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG Nexus 5 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Laatste nieuws over de Nexus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu