De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Langere accuduur voor Nexus 5 dankzij Android M

Gijs Ettes
9 juni 2015, 11:55
2 min leestijd
Langere accuduur voor Nexus 5 dankzij Android M

Android Marshmallow borduurt voort op het fundament van Android Lollipop en maakt het besturingssysteem verfijnder en energiezuiniger. Ook de Nexus 5 profiteert daarvan en heeft met de nieuwe Android-versie een aanzienlijk langere standby-tijd.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 Android M: betere accuduur

Tijdens de onthulling van Android M maakte Google al bekend dat apparaten met deze Android-versie ongeveer twee keer zo lang met hun accu doen dan  Android-toestellen met Lollipop. In het geval van de Nexus 5 zelfs 2,7 keer zo lang, zo ontdekte ComputerBase. Het Duitse blog vergleek een Nexus 5 met Android 5.1.1 en een Nexus 5 met Android M. Bij die test kwam naar voren dat eerstgenoemde een maximale standby-tijd van circa 533 uur heeft, terwijl de Nexus 5 met Lollipop blijft steken op 200 uur.

Android M verlengt vooral de standby-tijd van je toestel

Ook opvallend is dat de Nexus 5 met Android M na 48 uur slechts 9 procent accu had verloren, terwijl het accupercentage van de Nexus 5 met Lollipop in dezelfde tijd met 24 procent daalde. Indrukwekkende cijfers dus, zeker als je nagaat dat de Nexus 5 een relatief kleine accu heeft (2300 mAh) en dat Android M nog steeds in bèta is. De nieuwe Android-versie wordt mogelijk dus nog energiezuiniger.

Doze en App Standby

Dat toestellen met Android M een langere accuduur hebben, is te danken aan twee features genaamd Doze en App Standby. Doze werkt als het Android-toestel in slaap is en geeft apps niet meer de mogelijkheid om het toestel wakker te maken. Belangrijke notificaties – de notificaties via de Google-api – gaan gewoon door, maar het toestel wordt hiervoor niet meer wakker gemaakt.

App Standby zorgt ervoor dat de internetverbinding voor inactieve apps wprdt uitgeschakeld, waardoor er niet meer constant taken op de achtergrond worden uitgevoerd. Mochten apps gebruikmaken van Googles api, die zuinig omgaat met de energie, dan kunnen zij wel met het internet verbinden. Kom meer te weten over de nieuwe Android-versie in ons uitgebreide Android M dossier.

Laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu