De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Ontwikkelaar krijgt Android Oreo werkend op Nexus 5

Thomas Haenen
30 augustus 2017, 10:35
2 min leestijd
Ontwikkelaar krijgt Android Oreo werkend op Nexus 5

Google zelf heeft ondersteuning voor de Nexus 5 geschrapt, maar daar laten gebruikers van het toestel het niet bij zitten. Zij hebben een voorlopige, onofficiële Android Oreo-update gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 Android Oreo-update beschikbaar

Eerder deze maand verscheen Android 8.0 (Oreo) en een handjevol Nexus-toestellen mocht direct met de nieuwe software aan de slag. De Nexus 5 viel dit jaar echter voor het eerst buiten de boot. De smartphone dateert alweer uit 2013, en is daarmee volgens Google te oud om nog ondersteund te worden. Ontwikkelaars op XDA-Developers hebben echter een voorlopige versie van de software aan de praat gekregen.

De update kent voorlopig nog behoorlijk wat gebreken. Enkel wifi werkt naar behoren; mobiel internet via 4G, bluetooth en veel andere verbindingsopties zijn kapot. Voor dagelijks gebruik is de update dus zeker nog niet geschikt. De ontwikkelaars werken hard aan stabielere software. Aangezien de hardware van de Nexus 5 mogelijk niet geschikt is voor de nieuwe software, is het maar de vraag of alles op enig moment wel functioneel te krijgen is.

Android Oreo review

Installeren op eigen risico

Als je desondanks de behoefte hebt om Oreo uit te proberen, dan kun je via XDA-Developers de installatiebestanden downloaden. Let wel dat je Nexus over de de TWRP-custom recovery moeten beschikken. Tijdens het updaten worden bovendien al je gegevens gewist, dus zorg dat je vooraf een back-up maakt.

Android 8.0 (Oreo) introduceert verschillende functies, zoals een nieuwe look voor de notificaties. Met de notificatiekanalen kun je tevens gemakkelijk filteren welke berichten je wel en niet wil ontvangen van elke app. Ook nieuw is een picture-in-picture-modus voor apps als YouTube en Netflix. Zo heb je een klein zwevend videovenster boven je andere apps in beeld, zodat je geen minuut hoeft te missen van een video. Lees onze Android Oreo review voor meer over de update.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu