De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Audioproblemen Nexus 5 worden binnenkort opgelost

Erwin Vogelaar
24 juli 2016, 19:11
2 min leestijd
Audioproblemen Nexus 5 worden binnenkort opgelost

De Nexus 5 wordt sinds de juli-update geplaagd met audioproblemen, maar volgens Google is een oplossing dichtbij. Mogelijk komende week al.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 audioproblemen binnenkort opgelost

Sinds de update van juli voor de Nexus 5, worden gebruikers van het toestel geplaagd door audioproblemen. Met name is er een probleem met het veranderen van het volume via de hardwareknoppen tijdens het bellen. Het blijft echter niet hierbij, want andere gebruikers noemen bijvoorbeeld een probleem dat het volume in geen enkele app op nul gezet kan worden. Dat het audiovolume van het toestel in het algemeen te laag is om goed te kunnen horen, dat de volume met oordopjes juist te luid is, dat beltonen op verschillende volumes afspelen en meer. Het is nogal een zooitje dus sinds de laatste update.

nexus 5 audioproblemen

Een medewerker van Google heeft nu op Reddit laten weten dat het team het probleem gevonden heeft en binnenkort een oplossing gaat uitsturen. Google is al een tijdje bezig met het probleem en heeft de uitrol van de juli-update voor de Nexus 5 daarom ook stopgezet voor diegene die de update nog niet hadden gedownload. Inmiddels heeft het team exact achterhaald wat deze problemen veroorzaakt en kan er snel een update uitgerold worden. Mogelijk gebeurt dit komende week al, of het team verwerkt de patch in de update die in augustus wordt uitgebracht.

Google stuurt elke maand een update naar Nexus-toestellen uit, om zo de smartphones en tablets te voorzien van de nieuwste beveiligingen. Soms kan er iets in zo’n update fout gaan, waardoor er problemen ontstaan. Deze fouten zijn tijdens het testen niet opgevallen, waardoor er na afloop een nieuwe patch voor de update uitgestuurd moet worden. Bij kleinere problemen wacht Google meestal een maand tot de volgende update, maar bij grotere problemen is een extra update de manier om het op te lossen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu