Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nexus 5 batterijduur sterk verbeterd door nieuwe wifi-patches

Redactie
11 november 2013, 15:01
3 min leestijd
Nexus 5 batterijduur sterk verbeterd door nieuwe wifi-patches
Nexus 5 batterijduur

De Nexus 5 batterijduur is sterk verbeterd door de laatste Franco.Kernel, een kernel die op de Nexus 5 te installeren is. Kort gezegd zorgt een kernel voor de samenwerking tussen de hardware en software, maar het is wél een werkje om deze te installeren. Franco.Kernel #8 heeft een reeks aan verbeteringen binnen de wifi-drivers, die door Google en Broadcom zijn toegevoegd aan het opensource-project van Android. De nieuwe wifi-drivers zorgen ervoor dat het toestel minder vaak ‘wakker’ wordt als deze in standy-modus staat.

Veelal worden deze verbeteringen middels een software-update naar de Nexus 5 uitgerold, maar dit kan zelfs bij een Nexus soms wat lang duren. Google wil namelijk meer verbeteringen in updates stoppen, en start niet voor één kleine update een grote uitrol. Wie nu al van de laatste verbeteringen gebruik wil maken, kan Franco.Kernel 8 gratis downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Franco.Kernel

Franco.Kernel is één van de kernels die voor de Nexus 5 beschikbaar is. Sinds de Nexus S zweer ik al bij Franco.Kernel, dat naar mijn mening de beste verhouding tussen batterijduur en prestatie verzorgt. Zo zorgt Franco.Kernel er onder andere voor dat de het aantal processoren en de kloksnelheid niet te snel omhoog wordt geschroefd, maar kan de kernel ook effect hebben op het geluid, de trilmotor, disk en het scherm. Denk bij een kernel aan het veelvuldig updaten van drivers die veelal altijd verbeteringen brengen.

Het installeren van een dergelijke kernel is op dit moment echter nog niet gemakkelijk. De betreffende app van Franco.Kernel is nog niet voor de Nexus 5 geoptimaliseerd, waardoor het noodzakelijk is om de kernel via fastboot te flashen.

De Stappen

1. Om een kernel te flashen, moet je Nexus 5 is geünlockt zijn. Dat kan bijvoorbeeld met CF-Auto-Root, een programma waarmee je heel gemakkelijk je Nexus 5 kunt rooten en unlocken. Let wel: dat zorgt ervoor dat alle informatie op je toestel wordt verwijderd.

2. Zorg ervoor dat je ADB en Fastboot zijn geïnstalleerd, en de laatste heb je nodig om de kernel te flashen. Hier vind je een handige tutorial. Stap 4 en later zijn niet per se nodig.

3. Ga naar de map waar platform-tools staat en druk op shift en de rechter muisknop en start een opdrachtvenster in de map. Download de laatste Franco.Kernel hier, kopieer ‘m naar de platform-tools map en start de Nexus 5 op naar de bootloader (uitzetten en inschakelen door volumeknop omlaag en powerknop tegelijkertijd in te drukken). Als je in de bootloader bent, verbindt de Nexus 5 met de pc en voet in het opdrachtvenster het commando fastboot flash boot boot-test8.img in. Laatstgenoemde kan worden vervangen door het bestand dat je wilt flashen, bijvoorbeeld een nieuwere versie van Franco.Kernel.

4. Geniet.

De app van Franco.Kernel wordt binnenkort geüpdatet, waarna het mogelijk is om direct vanuit de app te flashen. Ook hier is een geünlockte en geroote Nexus 5 voor nodig.

Let wel: AndroidPlanet is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan je toestel. Flashen is geheel op eigen risico. Lees je vooral via de betreffende topics en vraag daar hulp, mocht het nodig zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu