Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste smartphones van 2013 (nummer 1): Nexus 5

Redactie
31 december 2013, 15:00
2 min leestijd
De beste smartphones van 2013 (nummer 1): Nexus 5
Nexus 5

De komende dagen licht AndroidPlanet de 5 beste Android-tablets en -smartphones uit, en we zijn eindelijk bij de nummer 1 van de smartphones: de Nexus 5. Googles toestel  is verkozen tot de beste Android smartphone van 2013. De prijs-kwaliteitverhouding van de Nexus 5 is onovertroffen: het toestel heeft een 4,95 inch full-hd-scherm, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en draaide als eerste op Android 4.4 KitKat. Daarnaast presteert de camera dankzij enkele recente updates erg goed en zijn we enorm te spreken over het minimalistische design van de Nexus 5.

Verder heeft het toestel een accu die het ondanks zijn geringe capaciteit van 2300 mAh het vrij goed uithoudt. De Nexus 5 meet 138 x 69 x 8,6 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons van deze omvang. Ook vinden we op het toestel 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen – handig voor wie het geklooi met draden zat is.

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 5 nader bekeken

Nexus5_Left

De Nexus 5 is voor velen de ideale smartphone. Het is een uitstekende weerspiegeling van Googles visie op Android: de hardware wordt minder belangrijk en software gaat de komende jaren écht schitteren. Android is aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker dan ooit, en de Nexus 5 is enkel een toestel om KitKat in zijn volle glorie – met een full-hd-scherm en krachtige hardware – te tonen. Daar komt nog eens bij dat directe updates van Google ervoor zorgen dat je voor minimaal 18 maanden voorrang bij Android-updates krijgt en dat je niet afhankelijk bent van een fabrikant of telecomprovider. Ook de prijs is aantrekkelijk: met 399 euro is de prijs-kwaliteitverhouding van de Nexus 5 onovertroffen.

Maar naast de groep consumenten die vooral naar de prijs kijkt, zijn daar de liefhebbers. De puristen. Degenen die niets anders willen dan de Google-ervaring van Android. De Galaxy Nexus kreeg als eerste het Holo-design om Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) aantrekkelijk te maken en de Nexus 4 kwam met een reeks aan softwarematige functies die Android gebruiksvriendelijker maken. De nieuwe Google-smartphone combineert die twee op een hele subtiele maar belangrijke manier en kan door de prijs, de Nederlandse beschikbaarheid en KitKat voor het eerst een bredere doelgroep aanspreken dan alleen de stock Android-liefhebbers. En dat is een hele knappe prestatie van Google en LG.

→ Lees ook onze Nexus 5 review.

De beste smartphones van 2013

Bekijk hieronder de beste smartphones van 2013 op een rijtje:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu