Google helemaal klaar met Nexus 5

Google is helemaal klaar met de Nexus 5. Althans, het topmodel van 2013 wordt niet meer in de Google Store verkocht en wordt ook niet meer gemaakt. In december gingen al geruchten dat Google de productie van de Nexus 5 had gestaakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 5 niet meer via Google verkrijgbaar

lg nexus 5 bestellenEen woordvoerder van Google bevestigt dat de Nexus 5 bestellen niet meer mogelijk is via de Google Store, al is de smartphone nog wel verkrijgbaar bij diverse webwinkels. De focus van het bedrijf ligt nu op de Nexus 6, die nog wel direct verkrijgbaar is via Googles webwinkel.

Gisteravond maakte Google overigens ook bekend dat het Apparaten-gedeelte van Google Play is vervangen door de Google Store. De webwinkel bevat alle producten van Google die je momenteel kunt kopen, waaronder de Nexus 6, Nexus 9, Chromecast  en  Moto 360. De Google Store is tevens een plek waar gebruikers terecht kunnen voor informatie over Android. Denk hierbij aan de verschillende versies van het besturingssysteem en bijhorende functies.

chromebook pixel 2Naast de Google Store onthulde Google ook de Chromebook Pixel 2. Dit is een nieuwe laptop die draait op Googles eigen Chrome OS en is voorzien van uitstekende specificaties. De Pixel 2 wordt aangedreven door een krachtige i5-processor van Intel en beschikt over 8GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Het scherm van de Pixel meet 12,85 inch en heeft een hoge resolutie van 2560 bij 1700 pixels. De laptop gaat zo’n 12 uur op een volle lading mee en beschikt over twee snelle en multifunctionele usb-c poorten. Het instapmodel kost 999 dollar, en voor de  snellere LS-versie betaal je 1299 dollar.

Nexus 5 bestellen

De Nexus 5 mag dan niet meer via de Google Store verkrijgbaar zijn, er zijn genoeg aanbieders die het uitstekende toestel los verkopen of in combinatie met een abonnement. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je uitgelicht. Meer over de smartphone lees je in onze uitgebreide Nexus 5 review.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.