‘Nexus 5 camera is ultrasnel en laat je achteraf scherpstellen’

Redactie
3 oktober 2013, 8:01
2 min leestijd
‘Nexus 5 camera is ultrasnel en laat je achteraf scherpstellen’
nexus5

De Nexus 5 krijgt een MEMS-camera die enorm snel scherpstelt en foto’s schiet. Dat blijkt uit geheime logbestanden van de aankomende Google-smartphone. Nadat eerder al de Nexus 5 specs werden bevestigd en AndroidPlanet in zijn Google Nexus 5-overzicht alle informatie opsomde, blijkt dat de Nexus 5 camera voorzien is van de MEMS-technologie die de camera sneller maakt en gebruikers meer opties biedt.

Een MEMS-camera kan tot zeven keer sneller scherpstellen dan een normale smartphone-camera waardoor je heel snel foto’s maakt, zelfs als er vele kiekjes per seconde worden geschoten. Als het betreffende object dat wordt gefotografeerd (plotseling) beweegt, kan er na het schieten van de foto’s met een MEMS-camera op een specifieke plek scherp worden gesteld. Dit is handig om op een later tijdstip de focus van de foto te veranderen, waarmee je geheel andere foto’s kunt creëren.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 specs

nexus 5 1

De Nexus 5 krijgt een 5 inch (of eigenlijk een 4,97 inch) full hd-scherm met een 1080p-resolutie en een pixeldichtheid van 442 pixels per inch (ppi). Verder heeft het toestel een Snapdragon 800 quadcore-chip, 2GB aan werkgeheugen en is er 16GB aan opslagruimte beschikbaar.

Het is mogelijk dat er andere modellen met meer opslagruimte op de markt worden gebracht, bijvoorbeeld een 32GB-versie. Zoals verwacht wordt het apparaat geleverd met Android 4.4, de laatste Android versie.

Ook ondersteunt de smartphone Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, nfc en gps. De 2300 mAh-batterij kan net als zijn voorganger draadloos worden opgeladen. Het toestel zou tevens enkel nanosims ondersteunen.

Nexus 5 deze maand geïntroduceerd?

De verwachting is dat de Nexus 5 deze maand wordt aangekondigd, samen met de nieuwe Kitkat-versie van Android. Uit het verleden is gebleken dat Nexus-smartphones niet erg snel naar Nederland komen, waardoor velen het toestel in Duitsland of Frankrijk kopen als deze in winkels als de Media Markt beschikbaar is. AndroidPlanet verwacht dat de Nexus 5 een adviesprijs van rond de 330 dollar krijgt voor het 16GB-model.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu