‘Nexus 5 duikt op in FCC-foto’s, toestel gemaakt door LG’

Gijs Ettes
13 september 2013, 8:45
1 min leestijd
‘Nexus 5 duikt op in FCC-foto’s, toestel gemaakt door LG’
nexus 5 fcc 1

De ene week gaat het gerucht rond dat LG de Google Nexus 5 maakt; de week erna wordt het weer ontkracht. Foto’s die zijn gemaakt voor een registratie bij de Amerikaanse FCC laten echter in alle duidelijkheid een LG-toestel zien dat toch wel enorm veel weg heeft van het nog onbekende Nexus-toestel dat kort gezien werd in een Android 4.4. KitKat-video.

Lees verder na de advertentie.

De door de FCC genomen foto’s geven ons alleen geen nieuwe informatie over een mogelijke Google Nexus 5 uit de stallen van LG, enkel nieuwe beelden. Deze beelden tonen wel, net als bij de eerdere FCC-registratie,  een camera op dezelfde plek als in de gelekte video van Android 4.4 KitKat en van dezelfde grootte. Het verticale Nexus-logo ontbreekt, maar het gaat immers nog om een ‘not for sale’-exemplaar.

Uit die eerder gevonden FCC-registratie bleek dat de vermeende Nexus 5 een 5 inch-scherm zou krijgen, een Snapdragon 800, een accu van 2300 mAh, 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen.  Uit verder onderzoek bleek dat er  ook een verwijzing aanwezig was naar Android 5.0 Key Lime Pie, iets wat mogelijk nog is gedaan voordat er sprake was van Android 4.4 KitKat.

Bekende lekker evleaks meldde later overigens dat deze FCC-registratie voor een LG G2-variant is, en niet de nieuwe Nexus. Of dit is waar, is echter ook onbekend. Alle foto’s van de registratie (het zijn er veel) vind je hier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu