‘Nexus 5 gemaakt door LG, verschijnt in oktober’
Gijs Ettes

nexusOp basis van niet vermelde Zuid-Koreaanse media vermeldt de Chinese site MyDrivers dat de eerste telefoon met Android 5.0 de Nexus 5 gaat worden. LG verzorgt volgens de laatste geruchten dus toch een nieuwe Nexus-smartphone, die al in oktober moet lanceren.

De Nexus 5 zou dan ook erg lijken op de recent aangekondigde LG G2, het aankomende vlaggenschip van fabrikant LG. De nieuwe Nexus bevat alleen geen rappe Snapdragon 800-chip, om kosten te besparen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Deze iets tragere processor is op 1.6GHz geklokt in plaats van 2.3GHz. De ingang voor een micro-sd-kaart zou ook verdwenen zijn.

Het 5,2 inch-scherm bevat volgens de geruchten wel net als bij de G2 een resolutie van 1080×1920 pixels. De 13-megapixel-camera en batterij van 3000 mAh worden ook behouden.

Nexus 5 wederom vanaf 300 dollar te krijgen

De prijs van de Nexus 5 zou ongeveer hetzelfde worden als die van de Nexus 4 bij zijn lancering. Die ging vanaf circa 300 dollar over de toonbank. Dit is natuurlijk een flink lager bedrag dan waarschijnlijk voor de G2 zal moeten worden neergelegd.

Of de nieuwe Nexus 5 zijn knoppen net als de LG G2 ook op de achterkant plaatst, is nog niet bekend. MyDrivers verwacht dat dit niet het geval zal zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.