Nexus 5 handleiding lekt uit, met alle details over het toestel
Gijs Ettes

nexus5De Nexus 5-handleiding is volledig uitgelekt via Android Police, al gaat het wel om een conceptversie van het document. Alle specificaties worden genoemd.

Het gaat hierbij niet om de handleiding die je krijgt bij het toestel, maar om de handleiding die intern wordt rondgestuurd bij LG. Alles wat je echter mogelijk zou willen weten over het toestel staat erin vermeld, plus foto’s van de binnenkant van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De al eerder onthulde specificaties van de nieuwe Nexus 5 worden bijvoorbeeld in de handleiding bevestigd. Zo krijg het nieuwe Nexus-vlaggenschip een  kijgt 4,95 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, 2GB aan werkgeheugen, een Snapdagon 800-quadcore geklokt op 2.3GHz en 16 of 32GB aan interne opslagruimte.

Verder huisvest de Nexus 5 een 8-megapixel-camera, 1,3-megapixel-frontcamera, accu van 2300 mAh en een micro-simkaart-ingang.  Het toestel ondersteunt daarnaast draadloos opladen, nfc en internet over een 4g-netwerk. Dit is eigenlijk alles wat we inmiddels al wisten. Er wordt in het document niets over gezegd, maar de nieuwe Nexus-smartphone draait hoogstwaarschijnlijk op Android 4.4 KitKat.

Het gerucht dat de Nexus 5-camera gebruik zou gaan maken van de mems-technologie, waarmee je foto’s achteraf kunt scherpstellen, lijkt te worden ontkracht door de documentatie. Wel is er ondersteuning voor optische beeldstabilisatie aanwezig.

Nexus 5 handleiding zegt niks over beschikbaarheid

Het wordt verwacht dat de Nexus 5 nog deze maand wordt aangekondigd, waarschijnlijk op 31 oktober, samen met de nieuwste versie van Android, Android 4.4 KitKat. Daarna komt de nieuwe Nexus-telefoon hoogstwaarschijnlijk niet snel naar Nederland toe. AndroidPlanet verwacht daarom dat je de eerste tijd vooral van de VS of landen als Duitsland en Frankrijk afhankelijk zult zijn. Het 16GB-model van het toestel gaat naar verwachting 330 dollar kosten.

Bron: Android Police

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.