Hardwarerevisie verbetert Nexus 5 knoppen en simkaartlade

Gijs Ettes
13 december 2013, 16:50
1 min leestijd
Hardwarerevisie verbetert Nexus 5 knoppen en simkaartlade
Nexus 5 knoppen

Dankzij een hardwarerevisie zijn de Nexus 5 knoppen en de simkaartlade verbeterd. Google en LG hebben geluisterd naar feedback van gebruikers en naar aanleiding daarvan het productieproces aangepast. In de eerste maand na de release klaagden sommige gebruikers over de powerknop en volumetoetsen van de Nexus 5; deze zouden niet stevig genoeg aanvoelen. Daarnaast paste de simkaartlade bij sommige toestellen niet helemaal netjes. Dit kleine probleem moet nu verholpen zijn.

Verder zijn de grille voor de speakers, aan de onderkant van de Nexus 5, onder handen genomen, alsmede het frame rondom het 4,95 inch-scherm. Duidelijk zichtbaar is dat de openingen bij de speakers (en de microfoon) iets zijn vergroot, waardoor het geluid beter tot zijn recht komt.

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 5 werd eind oktober gelanceerd en is het huidige topmodel in de reeks Google-telefoons. En niet zonder reden: deze prachtig vormgegeven smartphone, gemaakt door LG, is voorzien van  Android 4.4  (Kitkat), een 4,95 inch-scherm (1080×1920 pixels), 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Kopers kunnen kiezen tussen een zwarte en witte variant.

Verder heeft de Nexus 5 een 2300 mAh-accu en een 8-megapixel-camera met beeldstabilisatie. Deze functioneert na de recente update naar Android 4.4.1 sneller en beter. De Nexus 5 meet 131 x 86 x 9 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons van deze omvang. Ook handig is de ondersteuning voor 4G en draadloos opladen. Dat laatste is ideaal voor wie het geklooi met draden zat is.

Lees meer over de Nexus 5

Meer over het laatste Google-toestel, lees je op de Nexus 5 toestelpagina. Benieuwd naar alle verbeteringen in de nieuwste Android-versie? Check dan de Android 4.4 overzichtspagina.

Categorie: Smartphones
Spotlight: Google
Device: LG Nexus 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's