‘Nexus 5 wordt door Motorola gemaakt’

Redactie
20 augustus 2013, 15:08
1 min leestijd
‘Nexus 5 wordt door Motorola gemaakt’
Nexus 5 Motorola

De Nexus 5 wordt door Motorola gemaakt. Althans, dat beweert de zeer invloedrijke lekker @Evleaks, een Twitter-account dat al vele malen vaker juiste informatie over telefoons heeft gelekt. Hier vielen ook de Nexus 4 en Nexus 7 onder. Daarbij moet wel worden gemeld dat Evleaks zegt ‘looks to be a Motorola handset’, waarbij hij dus zegt dat de Nexus 5 een Motorola-toestel ‘lijkt te zijn’.

Eerder gingen de geruchten dat de Nexus 5 door LG gemaakt zou worden. Ook zei Taylor Wimberly, die eveneens wat juiste lekker op zijn naam heeft staan, dat de nieuwe Nexus door Motorola wordt gemaakt. Veel meer is nog niet bekend over de Nexus 5 Morola-versie.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5 Motorola: goed of slecht?

Motorola heeft laten zien met de Moto X dat ze hele goede en vooral mooi smartphones kunnen maken. Daarnaast is de batterijduur van Motorola-toestellen altijd dik in orde en prijzen velen de apparaten vanwege hun stevige bouwkwaliteit.

Het probleem voor Nederlandse consumenten is dat Motorola een zeer Amerika-georiënteerd bedrijf is. Zo komt de Moto X niet naar Europa en waren vorige Motorola-smartphones vrijwel niet officieel in Nederland te verkrijgen. De vorige fabrikanten (LG, Samsung en HTC) zijn bekende namen in Europa, hebben hier hoofdkantoren, distributiecentra en daarmee ook Europese en zelfs Nederlandse verkoopafdelingen.

Als Motorola de Nexus 5 gaat ontwikkelen, zou het eens vrij lang kunnen duren voordat de nieuwe Nexus officieel in Nederland verkrijgbaar is.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Merk: Motorola
Device: LG Nexus 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's