Nexus 5 root al mogelijk door Nederlandse ontwikkelaar (lees hier hoe)
Redactie

nexus5-rootHet is al mogelijk om root op de Nexus 5 te krijgen. Dat blijkt uit een topic op XDA, waar ook ondergetekende al succesvol gebruik van heeft gemaakt. De Nexus 5 root is gepubliceerd door de bekende Nederlandse ontwikkelaar Chainfire, die al eerder voor andere smartphones root-methodes ontwikkelde.

Het autoroot-programma is er makkelijk te gebruiken en beschikbaar voor zowel Windows, Linux en Mac OS X, en geheel gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 5 root: hoe?

Je downloadt het zip-bestand, pakt het uit, start je toestel op in de bootloader (uitschakelen en vervolgens inschakelen door powerknop en volumeknop omlaag tegelijkertijd in te drukken en ingedrukt te blijven houden), sluit de smartphone via de usb-kabel aan en start het programma.

– Windows:
— Run root-windows.bat

– Linux
— chmod +x root-linux.sh
— Run root-linux.sh

– Mac OS X
— chmod +x root-mac.sh
— Run root-mac.sh

Volg dan de instructies op het scherm van de Nexus 5. Let er wel op: als je smartphone nog niet geunlocked is – dit is nodig voor het installeren van root-rechten -, dan wordt alle data van het interne geheugen gewist. Dit betekent: al je foto’s, WhatsApp-berichtjes en apps.

Meer informatie vind je in het betreffende topic op XDA.

Nexus 5 root: download

Download hier AutoRoot voor de Nexus 5. En vergeet niet te doneren, want de dienst is geheel gratis. Als al die 17,5 miljoen downloaders elk 1 dollar hadden gedoneerd, zou Chainfire nu al een heel mooi bedrag hebben opgehaald.

Lees meer over de Nexus 5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.