Nexus 5 specs bevestigd: 5 inch full hd, Snapdragon 800, 16GB en Android 4.4

Redactie
30 september 2013, 17:28
1 min leestijd
Nexus 5 specs bevestigd: 5 inch full hd, Snapdragon 800, 16GB en Android 4.4
Nexus 5 specs

De Nexus 5 specs zijn bevestigd. Door een gelekte log van de Nexus 5 wordt duidelijk dat de aankomende smartphone een 5 inch (of eigenlijk een 4,97 inch) full hd-scherm heeft met een 1080p-resolutie en een pixeldichtheid van een megahoge 442 pixels per inch (ppi). Verder draait het toestel op een Snapdragon 800 quadcore-chip, 2GB aan werkgeheugen en is er 16GB aan opslagruimte beschikbaar. Het is mogelijk dat er andere modellen met meer opslagruimte op de markt worden gebracht, bijvoorbeeld een 32GB-versie. Zoals verwacht wordt het apparaat geleverd met Android 4.4, de laatste Android versie.

De camera van de Nexus 5 beschikt over 8 megapixels en aan de voorkant is er een 1,2 megapixel-camera aanwezig. Ook ondersteunt de smartphone Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, nfc en gps. De batterij is 2300 mAh en kan net als zijn voorganger draadloos worden opgeladen. Het toestel zou tevens enkel nanosims ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 4 op 14 oktober?

Nexus 5 specs

In het overzicht van de Google Nexus 5 noemden we alles wat we al over de smartphone weten. Daar stonden ook grotendeels dezelfde Nexus 5 specs genoemd. De verwachting is dat de Nexus 5 op 14 oktober wordt aangekondigd, samen met de nieuwe Kitkat-versie van Android.

Uit het verleden is gebleken dat Nexus-smartphones niet erg snel naar Nederland komen, waardoor velen het toestel in Duitsland of Frankrijk halen als deze in winkels als de Media Markt beschikbaar is. AndroidPlanet denkt dat de Nexus 5 een adviesprijs van rond de 330 dollar gaat krijgen voor het 16GB-model.

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu