De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vodafone-gebruikers met een Nexus 5 kunnen weer sms’en

Gijs Ettes
16 december 2014, 9:06
1 min leestijd
Vodafone-gebruikers met een Nexus 5 kunnen weer sms’en

Bezitters van een Nexus 5 die gebruikmaken van het netwerk van Vodafone kunnen eindelijk weer sms’jes versturen. Google heeft Android 5.0.1 uitgebracht die een hardnekkige sms-bug oplost.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk oplossing voor Nexus 5 Vodafone-bug

Nexus 5 Vodafone

De bug zorgde er voorheen voor dat Nederlandse Vodafone-klanten met een Nexus 5 geen sms’jes meer konden versturen. De berichten werden wel verzonden, maar kwamen nooit aan. In plaats daarvan rekende Vodafone extra kosten buiten de bundel voor het versturen van sms`jes naar buitenlandse nummers.

De oorzaak van de bug – die vorige week al bij de Nexus 6 en Nexus 4  werd  opgelost – ligt bij een zogenoemde smsc-fout in Android. Bij Nexus 5-gebruikers met Vodafone die al op Lollipop draaiden, wordt de smsc – de berichtencentrale van een telecomprovider – niet automatisch ingevuld. Als je dit handmatig doet, wordt de  smsc wel goed weergegeven maar niet goed geüpdatet.

De Nexus 5 Vodafone-bug had overigens behoorlijk wat impact; Google koos er namelijk voor om de lancering van de Nexus 6 en Android 5.0 uit te stellen totdat het probleem was opgelost. Dat is nu dus eindelijk het geval.

Bedankt voor de tip Richard!

Het laatste nieuws over Android 5.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu