Google verlengt beveiligingsupdates voor Nexus 6P en Nexus 5X

Thomas Haenen
26 september 2017, 10:35
1 min leestijd
Google verlengt beveiligingsupdates voor Nexus 6P en Nexus 5X

De twee laatste Nexus-smartphones worden voorlopig nog niet bij het grofvuil gezet. Google verlengt de ondersteuning voor zowel de LG Nexus 5X als de Huawei Nexus 6P met twee maanden.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5X en Nexus 6P beveiligingsupdates verlengd

Bezitters van de Nexus 5X en Nexus 6P kunnen nog tot zeker november 2018 op beveiligingsupdates rekenen. Oorspronkelijk zouden de laatste beveiligingsupdates in september 2018 verschijnen, maar sinds vannacht meldt Google’s website november als einddatum. Het bedrijf heeft daarmee stilletjes de ondersteuning voor beide smartphones verlengd. De reden voor de verlenging is onbekend.

Huawei Nexus 6P beveiligingsupdates

De smartphones verschenen oorspronkelijk in september 2015, en hebben met de nieuwe einddatum dus drie jaar en twee maanden aan ondersteuning ontvangen. Daarmee behoren ze tot de langst-ondersteunde Android-smartphones. Met de beveilingsupdates weten Nexus-gebruikers zeker dat ze beschermd zijn tegen alle kwetsbaarheden in Android die het komende jaar opduiken. Google geeft maandelijks deze updates vrij die nieuw-ontdekte beveiligingslekken dichten.

Hetzelfde overzicht geeft aan dat er geen gegarandeerde Android-updates meer verschijnen voor beide smartphones na september 2017. Dat betekent dat Android Oreo waarschijnlijk de laatste grote update was voor beide smartphones. Android P, de volgende grote update die naar verwachting in augustus 2018 verschijnt, valt buiten deze ondersteuningstermijn.

Veel andere smartphones worden hooguit anderhalf tot twee jaar ondersteund door fabrikanten. Nexus-smartphones zijn echter door Google in samenwerking met andere bedrijven ontwikkeld. LG en Huawei namen de hardware voor hun rekening, terwijl Google verantwoordelijk was voor de software. De Nexus-reeks werd vorig jaar geschrapt, en vervangen door Google Pixel-smartphones. Ook deze toestellen kunnen op langdurige ondersteuning rekenen, tot zeker 2019. Tot op heden zijn de Google Pixel en Pixel XL echter nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu