De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nexus 5X verschijnt later in Nederland en wordt duurder’

Gijs Ettes
29 september 2015, 14:21
1 min leestijd
‘Nexus 5X verschijnt later in Nederland en wordt duurder’

De Nexus 5X release in Nederland vindt mogelijk op 9 november plaats, zo meldt Androidworld op basis van anonieme bronnen. Het toestel zou in ons land ook een hogere adviesprijs krijgen dan elders.

Lees verder na de advertentie.

Zoveel gaan de nieuwe Nexus-toestellen kosten

Zo kost de Nexus 5X met 16GB opslag naar verluidt 479 euro, terwijl het 32GB-model een prijskaartje van 529 euro krijgt. De Nexus 6P, waarvan nog geen Nederlandse releasedatum bekend is, nog duurder wordt met een adviesprijs van 649 euro voor het instapmodel met 32GB opslag. Eerder lekte uit dat de 5X en 6P respectievelijk 379 en 499 dollar zouden gaan kosten. In de VS liggen de toestellen mogelijk al volgende maand  in de winkels.

nexus 5x release

Officieel is nog niet bekend wanneer de Nexus-toestellen verschijnen en wat ze gaan kosten. Daar komt tijdens het Google-event vanavond (18.00 uur) verandering in, al zal het waarschijnlijk nog even duren voordat er duidelijkheid komt over de release en prijzen voor Nederland en België. Google onthult vanavond naar verluidt ook een nieuwe versie van de Chromecast.

Meer over de Nexus 5X en 6P

De Nexus 5X heeft over de gehele linie iets mindere specs dan zijn grote broer en beschikt niet over een usb-c-poort en een metalen behuizing, zoals de 6P. Niettemin is de smartphone goed voorzien met een Qualcomm Snapdragon 808-chip, 2GB aan werkgeheugen, twee camera`s met 12,3 en 4 megapixels en een 5,2 inch-lcd-scherm met full-hd-resolutie.

De Nexus 6P is een meer high-end toestel, met een Snapdragon 810-chip (v2.1), 3GB aan werkgeheugen, een flinke 3450 mAh-accu (de 5X heeft een 2700 mAh-accu) en een groot 5,7 inch-amoled-scherm met een QHD-resolutie. De onthulling van beide toestellen kun je vanavond volgen met  deze Google Nexus-livestream.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu