De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Na Nexus 6P lekt ook Nexus 5X volledig uit, check foto’s en specs

Gijs Ettes
29 september 2015, 8:13
2 min leestijd
Na Nexus 6P lekt ook Nexus 5X volledig uit, check foto’s en specs

Het Google-event vanavond brengt waarschijnlijk weinig verrassingen met zich mee. Eerder lekte de Nexus 6P al volledig uit en nu is ook hetzelfde gebeurd met de Nexus 5X, het nieuwe Google-toestel dat door LG is ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5X specs en productfoto’s uitgelekt

In de afgelopen weken kwamen we al het nodige te weten over beide Google-telefoons, maar ook lekte uit dat de zoekgigant vanavond waarschijnlijk een nieuwe Chromecast en een Pixel-tablet met een afneembaar toetsenbord presenteert. Deze Pixel C is een Android-tablet met een 10,2 inch-scherm, een Nvidia X1-processor en 3GB aan werkgeheugen. Het apparaat zou mogelijk al in november worden uitgebracht.

nexus 5x specs

Datzelfde geldt mogelijk voor de nieuwe Nexus-smartphones. Hieronder vind je de Nexus 5X specs op een rijtje. Waar de Nexus 6P is gemaakt door Huawei en voorzien is van een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie, doet de Nexus 5X van LG het met een 5,2 inch-full-hd-scherm. Over de gehele linie heeft de 5X iets mindere hardware, maar het toestel wordt waarschijnlijk ook een stuk goedkoper. Geruchten gaan dat de 5X en 6P alleen via Google Play verkrijgbaar worden en respectievelijk 379 en 499 dollar gaan kosten.

  • 5,2 inch-lcd-scherm met full-hd-resolutie
  • Draait standaard op Android 6.0 (Marshmallow)
  • 12,3 megapixel-camera met diafragma van f/2.0, 4K-videomodus
  • 4 megapixel-frontcamera met diafragma van f/2.2
  • Qualcomm Snapdragon 808-chip met 2,0GHz hexacore-processor, Adreno 418-gpu
  • 2GB aan LPDDR3-werkgeheugen, 16 of 32GB opslag (niet uitbreidbaar)
  • 147 bij 72,6 bij 7,9 millimeter, 136 gram
  • Voorzien van vingerafdrukscanner, micro-usb-poort, nano-simkaartslot

Als gezegd is de Nexus 6P een stuk krachtiger dan de 5X. Zo wordt deze smartphone aangedreven door een Snapdragon 810-processor met 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast is de 6P voorzien van een 5,7 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), een vingerafdrukscanner, een metalen behuizing en een usb-c-poort voor snellere doorvoer van stroom en data. De 5X doet het met een traditionele micro-usb-poort.

Wanneer de Nexus 5X en 6P precies in ons land verschijnen en wat de toestellen hier gaan kosten, is nog niet bekend. Vanavond  maakt Google meer details over de nieuwe Nexus-smartphones bekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu