De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Teardown: Nexus 5X relatief gemakkelijk te repareren

Gijs Ettes
23 oktober 2015, 10:27
1 min leestijd
Teardown: Nexus 5X relatief gemakkelijk te repareren

Vergeleken met veel andere recente Android-toestellen is de Nexus 5X relatief gemakkelijk te repareren. Dat blijkt uit een teardown van iFixit, dat regelmatig nieuwe gadgets uit elkaar schroeft om te laten zien in hoeverre  ze zijn te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5X teardown

Hoewel de Nexus 5X geen verwijderbare accu heeft, zijn afzonderlijke componenten van het toestel wel degelijk te vervangen zonder de behuizing te beschadigen. Na het losmaken van de achterklep krijg je direct toegang tot de 2700 mAh-accu, al moet er nog wat geschroefd worden om deze te verwijderen. De volledige Nexus 5X teardown vind je op deze pagina.

iFixit geeft het toestel een ‘repareerbaarheidsscore’ van 7/10, aangezien onderdelen  als de accu, vingerafdrukscanner en camera’s afzonderlijk zijn los te schroeven. Een nadeel van het toestel is dat het glas en het lcd-scherm aan elkaar vast zitten, waardoor ze allebei  vervangen moeten worden als er bijvoorbeeld een barst in het scherm zit.

Nexus 5X review

In onze Nexus 5X review namen we de  nieuwe telefoon van Google en LG onlangs uitgebreid onder de loep.  De 5X pakt de pijnpunten van zijn voorganger, waaronder de matige camera en accuduur, grotendeels aan. Helaas is ook de prijs fors gestegen.  Met een prijskaartje van 479 euro concurreert de Nexus 5X met veel andere high-end-toestellen, waaronder de Galaxy S6. Dat toestel draait weliswaar niet op een pure Android-versie, maar is op diverse fronten wel beter dan de 5X.

Lees ons uitgebreide oordeel in de Nexus 5X review

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu