Nexus 5X-update verbetert stabiliteit en prestaties
Erwin Vogelaar

Bij de maandelijkse Nexus-beveiligingsupdate krijgt de LG Nexus 5X ook onder andere nog verbeterde stabiliteit en prestaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 5X-update

Aan het begin van elke maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor de verschillende Nexus-toestellen. De update voor maart is nu beschikbaar en wordt de komende dagen uitgerold voor de smartphones en tablets met het Nexus-merk. De update van de Nexus 5X is echter wat uitgebreider dan de overige toestellen.

nexus 5x-update

Op Reddit heeft een Nexus Community Manager gemeld dat de update voor de Nexus 5X ook wat bugs zal gladstrijken, waardoor het toestel verbeterde stabiliteit, connectie en prestaties moet krijgen. De update zal gekoppeld zijn aan de beveilingsupdate. Je krijgt dus één update voor je Nexus 5X. Helaas geeft de Community Manager geen specifieke details over om welke bugs het gaat.

In de Reddit-thread worden nog een hoop problemen met het toestel genoemd. Zo zouden er problemen zijn met de wifi-connectie, vraagt het toestel soms om een beveiligingspatroon na het plaatsen van een vinger op de vingerafdrukscanner, is er lag tijdens het opladen en gaat de camera erg traag aan. Hoeveel van deze problemen opgelost worden door de update is nog niet bekend.

Nexus 5X

De Nexus 5X is de minder populaire opvolger van de Nexus 5, die ook door LG gemaakt is. Het toestel is tegelijk met de Nexus 6P Van Huawei gelanceerd, maar doet het met een kleiner scherm en mindere specificaties. In onze review schrijven we: “De prestaties laten hier en daar te wensen over en ook het design is niet bepaald premium. Als de Nexus 5X net als zijn voorganger een prijskaartje van 350 euro had gehad, was dit een topper. Nu zijn we maar enkel tevreden met het toestel en dat is eigenlijk te weinig voor een Nexus-apparaat.”

Lees het laatste nieuws over de LG Nexus 5X

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.