De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google: ‘Mogelijk slimmere vingerafdrukscanner voor Nexus 6P en 5X’

Thomas Haenen
2 november 2016, 10:29
2 min leestijd
Google: ‘Mogelijk slimmere vingerafdrukscanner voor Nexus 6P en 5X’

Android 7.1 biedt verschillende extra opties voor vingerafdrukscanners. Deze werken niet op de Nexus 6P en Nexus 5X, maar dat gaat in de toekomst mogelijk veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5X vingerafdrukscanner

Met Android 7.1 is de vingerafdrukscanner niet alleen geschikt voor het ontgrendelen van je smartphone. Door omlaag te swipen krijg je je notificaties in beeld, een druk op de scanner in de camera-app maakt een foto. De functies werken vooralsnog alleen op de Google Pixel en Pixel XL, volgens Google omdat de hardware van oudere smartphones geen ondersteuning biedt.

De Nexus 6P en Nexus 5X kunnen sinds vorige maand aan de slag met de Android 7.1 Developer Preview, maar hebben geen ondersteuning voor de slimmere vingerafdrukscanner. Beide toestellen zouden volgens Google over verouderde firmware beschikken, waardoor vegen over de vingerafdrukscanner niet goed herkend worden. Daar kreeg het bedrijf veel kritiek op: immers, met een update zou de functie alsnog moeten werken.

vaarwel nexus

Nexus 6P firmware update

Google lijkt consumenten nu toch tegemoet te kopen. Er wordt overwogen om nieuwe firmware uit te rollen voor beide Nexus-toestellen, zo heeft het bedrijf bevestigd tegenover Android Police. Hoewel de uitrol nog allerminst zeker is, zegt Google de opties in ieder geval te evalueren.

Op welke termijn we meer zekerheid kunnen verwachten is echter nog onbekend. Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je vooralsnog enkel bij de Google Pixel terecht. Officieel wordt die smartphone nog niet in Nederland verkocht, hoewel enkele webwinkels het toestel hier al leveren.

Huawei biedt een soortgelijke functie al jaren aan in al zijn vlaggenschepen. Zo kun je de Huawei P9 vingerafdrukscanner niet alleen gebruiken om te ontgrendelen, maar ook voor je notificaties en om te swipen tussen je foto’s. Google lijkt deze functie dus te hebben afgekeken bij de Chinese fabrikant.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu