De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nexus 6 kampt wereldwijd met 4G-problemen

Thomas Haenen
5 augustus 2016, 13:37
1 min leestijd
Nexus 6 kampt wereldwijd met 4G-problemen

Veel gebruikers van de Nexus 6 geven aan dat ze geen verbinding meer kunnen maken met mobiel internet via 4G. De problemen lijken inmiddels wereldwijd op te duiken, waaronder in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 4G-problemen

Hoewel de problemen oorspronkelijk alleen gebruikers van het Amerikaanse T-Mobile leken te treffen, blijkt de storing inmiddels wereldwijd te zijn. Op Reddit geven gebruikers uit een groot aantal landen aan dat ze geen 4G meer kunnen gebruiken. Ook Nederlandse gebruikers zouden zijn getroffen.

Het probleem lijkt een ogenschijnlijk willekeurige groep gebruikers te treffen. In de Verenigde Staten ervaren alleen klanten van T-Mobile het probleem, terwijl lang niet alle Nexus 6-bezitters in Nederland er last van hebben. Bovendien worden gebruikers met verschillende versies van Android getroffen, waardoor het probleem niet aan de software lijkt te liggen.

nexus 6 in google play

Nexus 6-gebruikers met 4G-problemen kunnen plotseling geen verbinding meer maken met het snelle mobiele internet van hun providers. Het toestel enkele keren herstarten lijkt het probleem soms tijdelijk op te lossen, maar het probleem duikt vervolgens al snel weer op. De helpdesk van het Amerikaanse T-Mobile zou een softwarematige oplossing aanbieden, maar ook die lijkt slechts een korte periode te werken.

Google en Motorola zouden inmiddels op de hoogte zijn van het 4G-probleem. De bedrijven hebben nog geen verklaring gegeven over de aard van de storing, of wanneer een oplossing beschikbaar is.

Meer over de Nexus 6

De Nexus 6 werd eind 2014 geïntroduceerd en is door Google in samenwerking met Motorola ontwikkeld. Met een 6 inch-scherm is het de grootste smartphone in de Nexus-serie tot nu toe. Het toestel beschikt over 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en een 13 megapixel-camera. Het toestel werd gelanceerd met Android 5.0 Lollipop maar krijgt later dit jaar een update naar Android 7.0 Nougat.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu