‘Nexus 6 krijgt 64-bit-processor met acht kernen’

Redactie
24 februari 2014, 18:31
1 min leestijd
‘Nexus 6 krijgt 64-bit-processor met acht kernen’
Nexus 6

De Nexus 6, de vermeende opvolger van de populaire Nexus 5, krijgt een nieuwe 64-bit Snapdragon-chip van Qualcomm, die werkt met acht kernen. Dat meldt Digitimes, nadat de Chinese krant Economic Daily News het nieuws verspreidde. Eerder kondigde de Amerikaanse chipfabrikant enkele octacore-chips aan, zoals de Snapdragon 510 en 610, maar deze zijn niet bedoeld voor high-end toestellen.

De nieuwe octacore-chip zou de Snapdragon 810 zijn, een high-end 64-bit-chip die werkt middels de big.LITTLE-technologie. Dit betekent dat de chip twee keer vier kernen tot zijn beschikken heeft, waarbij de eerste vier kernen voor energiezuinige taken en de andere vier kernen voor krachtigere taken worden ingeschakeld. Wil je meer weten over 64-bit? Check dan ons achtergrondartikel: 64 bit Android: alles wat je moet weten.

Hoe de Economic Daily News precies bij de Nexus 6 komt, blijft vooralsnog onbekend. Het toestel komt vermoedelijk pas in oktober of november op de markt, en de Snapdragon 810 – die nog niet door Qualcomm is bevestigd – zou volgens de krant ergens in mei uitkomen. Tijd genoeg voor de fabrikant van de Nexus 6 om de 64-bit-chip toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk heeft de Chinese krant informatie omdat Lenovo, eveneens een Chinees bedrijf, de Nexus 6 maakt. De geruchten gaan dat Lenovo, in samenwerking met het door hen overgenomen Motorola, de nieuwe Nexus ontwikkelt.

Update: volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus 6 een nieuwe naam: Nexus X.

Lees meer over de Nexus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu